Τα κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα – τι θα γίνει με τα σχολεία

Εισηγήσεις να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας -που όμως τις τελευταίες ημέρες σιωπά-, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι η πρόταση των επιστημόνων οι σχολικές μονάδες να μείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τα τέλη Σεπτεμβρίου

 

Την πιθανότητα να χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.Ό κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης (13/08), τόνισε πως αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν φέρουν αποτέλεσμα τις επόμενες δύο ημέρες, τότε θα είναι αναγκαία επιπλέον μέτρα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε πως φαντάζει δύσκολο το να ανοίξουν στην ώρα τους, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το κατά πόσο θα είναι ενεργό ένα δεύτερο κύμα.”Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία όπως ήταν το Μάιο και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10, όπου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά”, ανέφερε σχετικά.