Γιατί η Μπάγερν σταματά τη λειτουργία της ακαδημίας Κ-10,Κ-9

Στην απόφαση να αποσύρουν από την Ακαδημία τους τα τμήματα ηλικιών Κ9 και Κ10 προέβησαν οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου, έχοντας πολύ σπουδαία αιτιολόγηση για να την υποστηρίξουν.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας, Χόλγκερ Σάιτς ανέφερε: «Η Μπάγερν είναι ευαισθητοποιημένη για την κοινωνική της ευθύνη, ιδιαίτερα για τους πολύ νέους ποδοσφαιριστές της περιοχής του Μονάχου και των γειτονικών περιφερειών. Με αυτό το βήμα (σ.σ. της απόσυρσης των δύο τμημάτων), τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται περισσότερο στο οικείο περιβάλλον της τοπικής τους ομάδας, χωρίς την πίεση να αποδώσουν και χωρίς περαιτέρω χρονική δέσμευση».

Ο Σάιτς προσέθεσε ότι ο σύλλογος θέλει τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο να δοκιμάσουν και άλλα αθλήματα και να απολαύσουν νέες εμπειρίες που ενδεχομένως «θα έχουν θετική επίδραση στην ποδοσφαιρική τους ικανότητα». Η Κ9 θα παύσει να υπάρχει από τη σεζόν 2021/22, ενώ η Κ10 θα σταματήσει να υφίσταται από τη σεζόν 2022/23.Ως αποτέλεσμα, τα τμήματα υποδομών των Βαυαρών θα ξεκινούν από την ηλικία των 11 ετών.