Το CAS επιστρέφει τους βαθμούς στον ΠΑΟΚ-Ζητά παραιτήσεις ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ περνά στην αντεπίθεση και ...βάλει κατά Αυγενάκη

Νέα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα δίνει η απόφαση που πήρε το CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψει τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ κι αυτός πέρασε στην αντεπίθεση στοχεύοντας  ευθέως κατά του Υφυπουργού Αυγενάκη και των Δικαστών της επιτροπής εφέσεων που αρνήθηκαν να δικάσουν.

Το CAS μετά την πολύωρη εκδίκαση των προσφυγών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, αποφάσισε την επιστροφή των 7 βαθμών στον «Δικέφαλο του Βορρά» και παρέπεμψε την υπόθεση εκ νέου, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υποσημείωση ότι θα πρέπει να δικάσει στην ουσία της υπόθεσης,  χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά αυτή τη φορά δεν θα μπορεί η απόφαση να βασιστεί στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά θα πρέπει να μπει το δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας.

Ο  ΠΑΟΚ ζητάει την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και  εξαίρεση των δύο δικαστών της Εφέσεων που είχαν κρίνει ότι ήταν δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ, δηλαδή των κ.κ. Φιλόπουλου και Βρυώνη.Με τα νέα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ έχει 68 βαθμούς και η ΑΕΚ 65, με τη δεύτερη θέση να κρίνεται ουσιαστικά στο μεταξύ τους παιχνίδι την προσεχή Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Εκτός, αν υπάρξει νέα ανατροπή στην Εφέσεων και έχουμε ξανά αλλαγή των δεδομένων.

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 85

2. ΠΑΟΚ 68

3. ΑΕΚ 65

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ ζητά παραιτήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσα από την οποία ζητάει από τους Τσαγκιά, Φιλόπουλο και Βρυώνη να παραιτηθούν άμεσα, ενώ στο κλείσιμο τονίζει πως όσοι επεξεργάστηκαν σχέδια εξόντωσης του Δικεφάλου θα συνεχίσουν να είναι απέναντί τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αναφέρει:

«Η σημερινή απόφαση του CAS είναι μια καταρχήν δικαίωση σε όσα φωνάζουμε σε κάθε τόνο από την αρχή της διαδικασίας.

Μια γνωμοδότηση ενός οργάνου αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον κουμπάρο του Υφυπουργού Αθλητισμού, τον συνεργάτη του μάρτυρα υπεράσπισης του Ολυμπιακού και «λειτουργών» όπως η κ.Μαρούπα και ο κ.Αρκούδης, δεν μπορεί να δεσμεύει μια σειρά τακτικών δικαστών.

Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, η κ.Τσαγκιά και οι κ.κ.Φιλόπουλος και Βρυώνης, οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν, όχι μόνο γιατί παρότρυναν τον διασυρμό του ονόματος του ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής δικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου.

Όσοι επεξεργάστηκαν σχέδια εξόντωσης του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους, με αυστηρότητα, συνέπεια και νομιμότητα. Αυτά τα στοιχεία που γκρέμισαν εγκληματικές οργανώσεις και παράγκες και θα πολεμήσουν και τα τελευταία απομεινάρια τους».