Τα έργα και οι ημέρες Αμανατίδη στα Τρίκαλα

Δύο άνοδοι, ένα κύπελλο, ένα εκπληκτικό σερί

Ολοκληρώθηκε άδοξα και το τρίτο πέρασμα του Περικλή Αμανατίδη από τα Τρίκαλα. Πράγμα οξύμωρο μιας και κάθε φορά που φεύγει, φεύγει σαν επιτυχημένος!!!

Ο Περικλής Αμανατίδης έχει πετύχει δύο ανόδους με τον ΑΟΤ ενώ έχει κατακτήσει και ένα κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Συνολικά στα τρία περάσματα του από τους «κυανέρυθρους» έχει καθίσει στον πάγκο σε 52 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου με απολογισμό 37 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες

Πρώτη περίοδος

Ο Περικλής Αμανατίδης ήρθε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα τον Μάρτιο του 2015. Κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας στον τελικό κυπέλλου Γ’ Εθνικής κόντρα στον Εθνικό στην Άμφισσα και κατακτά την κούπα με 3-2.

Στο πρωτάθλημα οδηγεί την ομάδα στα τελευταία έξι παιχνίδια. Απολογισμός: Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και με το ιστορικό διπλό μέσα στην Άρτα επί του Καραϊσκάκη οδηγεί τον ΑΟΤ στην Β΄ Εθνική.

Συμφωνεί να μείνει στην ομάδα, κάνει μεταγραφές και ανεβαίνει για προετοιμασία στο Καρπενήσι. Η οικονομική αδυναμία όμως του Χάρη Κουτσούρη οδηγεί στην διάλυση εκείνης της ομάδας και έτσι αποχωρεί από την ομάδα με τον σύνολο των παικτών πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Δεύτερη περίοδος

Επιστρέφει στα Τρίκαλα με πρόεδρο τον Χρήστο Γιαλιά τον Μάρτιο του 2017. Παίρνει την ομάδα από τον Βοσνιάδη και κάνει ένα τρελό σερί στα τελευταία δεκαέξι παιχνίδια της Β΄ Εθνικής με 14 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα.

Το καλοκαίρι όμως αλλάζουν και πάλι τα διοικητικά πράγματα. Ο Γιαλιάς αποχωρεί και ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Δημήτρης Μπαταγιάννης αλλάζει όλη την ομάδα και επιλέγει τον Σωτήρη Αντωνίου ως προπονητή.

Τρίτη περίοδος

Στην τρίτη του περίοδο στα Τρίκαλα ξεκίνησε και τελείωσε την σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες ενώ έκανε εξαιρετική πορεία στο κύπελλο φτάνοντας μέχρι την 5η φάση με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Φεύγει λοιπόν και πάλι μετά από μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν.