Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Aνώτερος από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και τα «σύννεφα» που είχαν μαζευτεί στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε απόλυτη ανάγκη τους τρεις βαθμούς κόντρα στον συμπολίτη Άρη. Μια νίκη που κατάφερε να πάρει με χαρακτηριστική άνεση στο άδειο (λόγω κορονοϊού) Κλεάνθης Βικελίδης, όντας ανώτερος από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός από το πρώτο σφύριγμα του Τσβάιερ, είχε χαμένο πέναλτι μόλις στο 2’ της αναμέτρησης και εν τέλει με τα δυο γκολ των Βαρέλα και Σφιντέρσκι από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» το τρίποντο.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπα, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (94’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίτισο, Μπίσεσβαρ (85’ Λημνιός), Τζόλης (81’ Ροντρίγκο), Στοχ (85’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ)

 

Παναιτωλικός Αστέρας  1-1

Σε δύσκολη θέση παραμένει ο Παναιτωλικός, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης, μένοντας στο 1-1. Οι Αγρινιώτες ισοβαθμούν με την Ξάνθη, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Πανιώνιο, με τη μάχη της παραμονής να παίρνει φωτιά. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο παιχνίδι του Αγρινίου, καθώς προηγήθηκε με τον Μουνάφο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Ντάουντα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη.