Οι θέσεις των Τρικαλινων κοουτς της Α1 ΕΣΚΑΘ

Μίλησαν στο Bill Kara

Στο γνωστό μπασκετικό μπλογκ billkara.blogspot.com μίλησαν οι Μάκης Αλεξίου (Γόμφοι), Αλέξης Παναγιωτου (ΑΟΤ), Γιώργος Κουρμέντζας (ΑΟ Καλαμπάκας) Γιάννης Τσίμας (Δαναοί) και Χρήστος Γκότας (ΑΕΤ) σε έρευνα που εκανε το σάιτ για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η Α1 ΕΣΚΑΘ.

Αναλυτικα τα όσα είπαν:

Μάκης Αλεξίου (Γόμφοι): «Σίγουρα η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει μετά τις τελευταίες εξελίξεις έτσι και στον αθλητισμό πολλά πράγματα δεν είναι το ίδιο. Πολύς κόσμος ανησυχεί για την υγεία τους για τις δουλειές τους και γενικά πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα στην καθημερινότητα μας δεν ισχύουν. Μιλάμε για μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκόσμιος και δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο αρχικό ερώτημα αν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι αγώνες και δεν είναι τόσο απλό με ένα “Ναι” η “Όχι”. Κύριο μέλημα πρέπει να είναι η υγεία των αθλητών όπου μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής από της προπόνησης και τους αγώνες εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για την αγωνιστική κατάσταση και πιθανόν να οδηγηθούν σε τραυματισμούς. Το επίπεδο είναι ερασιτεχνικό και ένας τραυματισμός επηρεάζει αρνητικά την αθλητική όσο και την επαγγελματική δραστηριότητα. Επίσης το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφής που σε περίπτωση εμφάνισης νέο κρούσμα τι γίνεται με τα μέλη της ομάδας, την λειτουργία της και φυσικά με το κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Αν υποθέσουμε ότι αύριο ξεκινάει το πρωτάθλημα το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε είναι η βιωσιμότητα μιας και δεν θα υπάρχει από πουθενά καμία οικονομική κρατική βοήθεια και το βάρος θα πέσει πάλι στους διοικούντες των ομάδων αφού έσοδα δεν θα υπάρχουν πλέον. Για την επόμενη μέρα ίσως είναι μονόδρομος η επικύρωση της βαθμολογίας μιας και έχουν παιχτεί περισσότερο από τα 3/4 του πρωταθλήματος και αντικατοπτρίζει την δυναμική των ομάδων που υπάρχει έως και την διακοπή και στην συνέχεια να περιμένουμε της εξέλιξης των παραπάνω κατηγοριών αν και τι θα γίνει με πιθανές αναδιάρθρωσης και ότι κενά δημιουργηθούν να καλυφθούν από τις παρακάτω κατηγορίες.»

Αλέξης Παναγιώτου (ΑΟΤ): «Όλοι μας αγαπάμε τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ που υπηρετούμε τόσα χρόνια. Η απάντηση δυστυχώς είναι πολύπλοκη, η καρδιά μας λέει ΝΑΙ αλλά η πρόληψη και η προστασία της υγείας μας αποτρέπει.

Μακάρι να βρεθεί λύση έτσι ώστε όλα τα σωματεία να διεκδικήσουν τους στόχους τους που είχαν θέσει από την αρχή γιατί όλοι μας έχουμε προσπαθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η φιλοσοφία του ΑΟΤ είναι να κερδίζει αγώνες ή κατηγορίες πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου με ήθος και αξιοπρέπεια. Θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από τη διοργανώτρια αρχή και θα συμπορευτούμε με όλα τα σωματεία για τη σωστή ανάπτυξη του μπάσκετ και μια νέα αρχή σε όλες τις κατηγορίες. Η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος. »

Γιώργoς Κουρμέντζας (ΑΟ Καλαμπάκας) : «Όχι στη συνέχιση της σεζόν, με μοναδικό γνώμονα την έλλειψη χρόνου αν συνυπολογίσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται, για να επανέλθουν οι αθλητές… Υπό προϋποθέσεις μετά από αυτό το διάστημα να παιχτούν οι αγώνες μπαράζ ανόδου και play out προσαρμοσμένα τα πάντα στα νέα δεδομένα…( Λιγότερες νίκες κτλ)»

Γιάννης Τσίμας (Δαναοί):   «Αναμφίβολα όλοι θα ήθελαν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέσα στα γήπεδα με πρωταγωνιστές τους παίκτες κ τους προπονητές στον φυσικό τους χώρο οι συνθήκες όμως είναι ιδιαίτερες μετά την μέχρι τώρα δίμηνη διακοπή. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις σε ότι έχει να κάνει με κλειστούς χώρους άθλησης κ αθλημάτων επαφής θεωρώ ανέφικτο να συνεχιστεί κ να ολοκληρωθεί η σεζόν από όλες τις απόψεις.

Πρώτον δεν υπάρχει λόγος οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση ( παίκτες προπονητές παράγοντες διαιτητές) να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους για την υλοποίηση των αγώνων προέχει η δημόσια υγεία κ η τήρηση των πρωτοκόλλων που έχουν σχέση με αυτήν π.χ απολύμανση χώρου τήρηση αποστάσεων που στ μπάσκετ είναι ανέφικτη διότι το μπάσκετ είναι καθαρά άθλημα επαφής.

Οι αθλητές μετά από τι μεγάλη διακοπή που ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει θα χρειαστούν τον διπλάσιο χρόνο από έναν επαγγελματία για να επανέλθουν σε επιθυμητό επίπεδο ώστε να μην κινδυνεύουν από πιθανό τραυματισμό κ να αποκτήσουν έναν στοιχειώδη Ρυθμό εφόσον  λάβουμε υπόψιν ότι στις επαγγελματικές ομάδες χρειάζεται ένα διάστημα 3 έως 4 εβδομάδων για να επανέλθουν καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι στο δικό μας επίπεδο είναι αδύνατο να προλάβουμε κάτι για αυτήν την χρονιά.

Η άποψη μου είναι πως το συντομότερο δυνατό τόσο η ΕΟΚ όσο κ η ΕΣΚΑΘ θα πρέπει να αποφασίσουν το πώς θα λήξη η σεζόν ώστε να δωθεί η δυνατότητα στα σωματεία να οργανωθούν όσο ποιο καλύτερα με βάση τα καινούργια δεδομένα που θα προκύψουν

Χρήστος Γκότας (ΑΕΤ): «Όσον αφορά στη συνέχιση της σεζόν 2019-20 για την Α1 ΕΣΚΑΘ είμαστε κατηγορηματικοί πως δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα γιατί με την υγεία κανενός δεν ρισκάρουμε και δεν παίζουμε. Οι παίκτες είναι σε ‘’καραντίνα’’ σχεδόν δύο μήνες αυτό πιστεύω ότι είναι Φυσικά θα πρέπει να γίνουν τα παιχνίδια ανόδου χωρίς φιλάθλους (FINAL 8), και να μην υποβιβαστεί κανένας. Οι όμιλοι να παραμείνουν δύο όπως έχουν, ας αυξηθούν οι ομάδες σε κάθε όμιλο αφού θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να έχουμε αγώνες κυπέλλου και ας ξεκινήσει το πρωτάθλημα πιο νωρίς. Παιδικά & Εφηβικά ίσως να έχουμε κάποια θέματα με την στελέχωση τον ομάδων οπότε θα πρέπει να αφαιρεθεί και η ποινή των -2 βαθμών για τις ομάδες από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Θεωρούμε ότι οι σύλλογοι θα υποφέρουν πάρα πολύ και η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη αφού όποιους χορηγούς είχαμε δεν πρόκειται να δούνε βοήθεια από κανένα και δικαιολογημένα. Θα θέλαμε εδώ να έχουμε μια βοήθεια από την Ε.Ο.Κ για τα έξοδα τον ομάδων τα λειτουργικά (μεταγραφές, έντυπα, αυτοκόλλητα) να κάνουν μια γενναία έκπτωση (για το κόστος των εντύπων) προς τις ομάδες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν για την καινούργια αγωνιστική περίοδο.