Οι «φύλακες άγγελοι» του ΑΟΤ

Και η ορθή διαχείριση από τον Περικλή Αμανατίδη

Σε ανύποπτο χρόνο το καλοκαίρι ο προπονητής των Τρικάλων Περικλής Αμανατίδης είχε δηλώσει ότι η ομάδα «διαθέτει το καλύτερο δίδυμο τερματοφυλάκων της Φούτμπολ Λιγκ» και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην συνέχεια της σεζόν.

Ο Μιχάλης Ζαρόπουλος και ο Αστέριος Γιακουμής κατέβασαν «ρολά» στα παιχνίδια όπου αγωνίστηκαν με τον Περικλή Αμανατίδη να τους έχει «ζεστούς» και να τους εναλλάσσει κάτω από τα γκολποστ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο τους μοιράστηκαν σχεδόν ισομερώς τα παιχνίδια με τον Γιακουμή να αγωνίζεται σε συνολικά 16 παιχνίδια (15 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο) και τον Ζαρόπουλο σε 14 παιχνίδια (9 στο πρωτάθλημα και πέντε στο κύπελλο).

Σε ένα ματς αγωνίστηκαν και οι δύο! Συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα ο Μιχάλης Ζαρόπουλος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Αστέριο Γιακουμή κάτω από τα γκολπόστ.

Συνολικά δέχτηκαν 14 γκολ στο πρωτάθλημα που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση μετά  την Καβάλα (12) και των Ιωνικό (13). Στο κύπελλο δέχτηκαν συνολικά πέντε γκολ.

Ανανέωση τώρα

Η απόδοση, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των δύο τερματοφυλάκων οδηγούν προφανώς σε έναν και μόνο δρόμο: Αν η ομάδα θέλει να έχει ήσυχο το κεφάλι της και την νέα σεζόν μιας και οι δύο πορτιέρο έχουν αποδείξει ότι είναι για μεγαλύτερες κατηγορίες θα πρέπει άμεσα να τους ανανεώσει τα συμβόλαια και να μην πάει σε αχαρτογράφητα νερά που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αμφίβολες επιλογές όπως έγινε και στο παρελθόν κάμποσες φορές.

Αμανατίδης: «Μιλάνε τα νούμερα»

Το Sportrikala επικοινώνησε με τον Περικλή Αμανατίδη και του ζήτησε ένα σχόλιο για τους δύο τερματοφύλακες και για την μέχρι τώρα πορεία τους: «Για μένα αποδείχτηκαν αντάξιοι της κλάσης τους όπως φάνηκε από την απόδοση τους καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους».

Παράλληλα και με την ευκαιρία ο προπονητής των Τρικάλων έστειλε τις ευχές τους σε όλους: «Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους. Είναι μία δύσκολη περίοδο για όλους, θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα».