Ματαιώθηκε ο τελικός του Πετρούνια στο Μπακού – θρίλερ με την πρόκριση στο Τόκιο

Ντόμινο εξελίξεων με  διαδοχικές αναβολές και ματαιώσεις εγχώριων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων  υφίσταται σε όλο τον κόσμο και δεν άφησε ανεπηρέαστο το πρόγραμμα των τελικών οργάνων του προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζονταν να αγωνιστεί στον σημερινό τελικό των κρίκων με στόχο να πάρει την πρώτη θέση ώστε να κάνει το δεύτερο από τα τρία βήματα πρόκρισης.

Αναβολή και επιστροφή

Τελικά οι Αζέροι διοργανωτές ανακοίνωσαν την αναβολή των τελικών λόγω των μέτρων του κοροναϊού. Οι τελικοί επρόκειτο να διεξαχθούν σε δύο δόσεις, τμε την συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και του Νίκου Ηλιόπουλου στο μονόζυγο, αντίστοιχα.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διήμερου προγράμματος των προκριματικών, η Ομοσπονδία Γυμναστικής του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε τη ματαίωση των τελικών, για λόγους προστασίας όλων των εμπλεκόμενων από τη διάδοση της νόσου του κορωνοϊού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ελληνική αποστολή επέστρεψε εσπευσμένα στη βάση της.Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού αποτελούσε τον προτελευταίο σταθμό της προ-Ολυμπιακής σειράς αγώνων, που θα καθορίσουν την παγκόσμια κατάταξη και θα δώσουν την Ολυμπιακή πρόκριση σε έναν αθλητή και μία αθλήτρια ανά όργανο. Ο τελευταίος αγώνας επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ντόχα του Κατάρ, αλλά προ ημερών αναβλήθηκε για τις 3-6 Ιουνίου, επίσης λόγω της νόσου Covid-19.

Το σενάριο της πρόκρισης

Αυτό που περιμένει πλέον ο Πετρούνιας είναι να επικυρωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία η κατάταξη των προκριματικών ως τελική κατάταξη. Εφόσον συμβεί αυτό ο Πετρούνιας είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι αυτό επειδή ο Κινέζος σπεσιαλίστας του πλαγίου ίππου αναμένεται να πάρει το εισιτήριο που δικαιούται η Κίνα και έτσι θα απελευθερωθεί η θέση των κρίκων για πρόκριση της Ελλάδας στο Τόκιο.