Έρημα τα μνημεία της Ιταλίας-Δείτε φωτό

Η κρίση του κορονοϊού στην Ιταλία ερήμωσε τα πάντα. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα κάθε μεγάλης πόλης, τα γρανάζια της τουριστικής βιομηχανίας της Ιταλίας είναι για πρώτη φορά σε απόλυτη ερημιά. Μοναχικοί, παράτολμοι τουρίστες διασχίζουν τις πλατείες, ενώ μουσεία, θέατρα και γήπεδα παραμένουν κλειστά. Από το Μιλάνο μέχρι τη Ρώμη και τη Βενετία, τη Βερόνα, τη Μάντοβα και τη Φλωρεντία, τα μέρη φαντάζουν αλλόκοσμα και σε απόλυτη ερήμωση, ενώ αστυνομικοί ελέγχουν συνεχώς κάθε περαστικό.

Η απόλυτη ησυχία που επικρατεί στη Γκαλέρια Βιτόριο Εμμανουέλε, το έρημο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, τα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης, την Φοντάνα ντι Τρέβι δείχνει το μέγεθος του “αποκλεισμού” μιας ολόκληρης χώρας ενώ τα 60 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν περιορίσει σοβαρά κάθε μετακίνηση. Το ταξίδι επιτρέπεται μόνο για “επείγουσες, επαληθεύσιμες καταστάσεις εργασίας και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή για λόγους υγείας”. Οι φωτογραφίες των εμβληματικών αξιοθέατων των πόλεων είναι συγκλονιστικές.

Το μπαλκόνι του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας που συγκέντρωνε χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, οι ερωτευμένοι που έριχναν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι τρέβι, οι προσκυνητές της Αιώνιας Πόλης, όσοι έκαναν βόλτα με γόνδολα στο μεγάλο Κανάλι της Βενετίας είναι άφαντοι. Οι ταξιδιώτες που έχουν φτάσει στις μεγάλες πόλεις επιστρέφουν άρον -άρον. Μοναχικοί γονδολιέρηδες, γκαρσόνια έξω από το κλειστό Φλοριάν στην πλατεία Αγίου Μάρκου και σιωπηλοί φρουροί στο Ντουόμο περιμένουν να περάσει η κρίση που θα έχει ανυπολόγιστες ζημιές.

Έρημα τα μνημεία σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας -Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο
Φλωρεντία

Verona
Piazza Bra
Rome
Milan
Venice
Rome
Rome
Βενετία
Κολοσαίο