O Γκουλιώνης για το ντεμπούτο του με τα Μετέωρα

Μίλησε στο sportskalampaka.gr

Ο Θέμης Γκουλιώνης είναι ένας από τους τερματοφύλακες των Μετεώρων ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε αγωνιστεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Την περασμένη Κυριακή λόγω της τιμωρίας του Τοπουζλή και της απουσίας του Καρατζά έκατσε κάτω από τα δοκάρια των Μετεώρων, κράτησε την εστία του ανέπαφη και τα Μετέωρα πήραν μία από τις σπουδαιότερες φετινές τους νίκες.

Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών των Μετεώρων συμμετείχε από μικρός στα τμήματά τους και όταν η παιδική ομάδα πήρε το πρωτάθλημα το 2013 μεταγράφηκε στη Δήμητρα/Απόλλωνα. Εκεί αγωνίστηκε στην παιδική ομάδα και στην συνέχεια στην ανδρική κι επέστρεψε στα Μετέωρα το καλοκαίρι του 2018.

Σήμερα μιλά στο sportskalampaka για το πως προετοιμάστηκε για το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, αλλά και για τις φιλοδοξίες του ως τερματοφύλακας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πως αισθάνθηκες όταν ενημερώθηκες ότι θα υπερασπιζόσουν την εστία των Μετεώρων στο παιχνίδι με την Τσαριτσάνη;

– Σίγουρα ένιωσα μεγάλη χαρά, ήθελα  να αγωνιστώ, αλλά να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι. Το περίμενα ότι θ’ αγωνιστώ από τη στιγμή που ο Ηρακλής Τοπουζλής ήταν τιμωρημένος και ήθελα να πάρω αυτή την ευκαιρία. Ήμουν έτοιμος κι εγώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει για το παιχνίδι αυτό.

Τί άλλαξε στην ομάδα και μέσα σε μία εβδομάδα από εντός έδρας ήττα, πήρε τη νίκη μέσα σε μία δύσκολη έδρα;

– Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα, η ψυχολογία δεν ήταν στα ύψη, επίσης έλειπε και ο προπονητής μας. Η ομάδα όμως δούλεψε όλη την εβδομάδα, τα ξεπεράσαμε όλα γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν κρίσιμο το συγκεκριμένο παιχνίδι αφού είχαμε χάσει στο προηγούμενο, δουλέψαμε αρκετά και στο κομμάτι της ψυχολογίας, στο παιχνίδι αυτό δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Έπρεπε να γυρίσουμε με βαθμό ή βαθμούς.

Πως επέλεξες να γίνεις τερματοφύλακας;

– Όταν ήμουν μικρός και είχα ξεκινήσει στα τμήματα της Ακαδημίας αγωνιζόμουν στην επίθεση, στη συνέχεια οι προπονητές μου με δοκίμασαν στην άμυνα, κάποια στιγμή με δοκίμασαν και ως τερματοφύλακα. Αυτή η θέση τελικά μου άρεσε από την αρχή, μου άρεσε να κατευθύνω όλη την ομάδα, να παρακολουθώ όλο το παιχνίδι της και γενικά ένιωσα ότι είναι μια ξεχωριστή θέση μέσα στην ομάδα.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

– Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι να κρατήσουμε τα Μετέωρα στην κατηγορία. Κάτι τέτοιο θα είναι για όλους καλό, για την ομάδα, για εμάς, για την πόλη ολόκληρη. Μια τέτοια πόλη πρέπει να έχει την ομάδα της σε εθνικό επίπεδο. Όσο για μένα θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Ήθελα να αγωνιστώ στην κατηγορία αυτή, θα ήθελα να δοκιμάσω και ψηλότερα. Όσο πιο μακριά φτάσω ή με τα Μετέωρα ή και σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Πες μας δύο λόγια για τον προπονητή τερματοφυλάκων Χάρη Μηνόγιαννη μιας και εσείς οι τερματοφύλακες δουλεύετε περισσότερο μ’ αυτόν;

– Είναι από τους ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Είχε χρειαστεί να είναι στον πάγκο χωρίς τον κ. Μανούρα και στο παιχνίδι με τον Αλμυρό όπως προχθές, παιχνίδια που κέρδισε η ομάδα, δουλεύει πάρα πολύ μαζί μας, η βοήθειά του είναι μεγάλη τόσο στην προπόνηση όσο και σε άλλα θέματα. Είναι σημαντικός ο ρόλος του στην ομάδα και δουλεύει πολύ σκληρά μαζί μας.

Τα Μετέωρα θα καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία;

– Σόχος όλων μας είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία κάτι που το αξίζει. Η Καλαμπάκα αξίζει ως πόλη να έχει ομάδα στη Γ’ Εθνική ή και παραπάνω. Εμείς έχουμε δίπλα μας τη διοίκηση τον κ. Κώστα, τον κ. Γιώργο, τον γενικό αρχηγό κ. Αποστόλη που είναι κάθε μέρα κοντά μας, αλλά και τα άλλα παιδιά της διοίκησης και με όλη αυτή την προσπάθεια η ομάδα αξίζει να σωθεί. Υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών κι εμείς οι τερματοφύλακες μεταξύ μας είμαστε καλά και κοιτάει ο ένας να βοηθά τον άλλον.

Όμως θα θέλαμε ειδικά στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια ο κόσμος να μας στηρίξει περισσότερο, τον θέλουμε να είναι πιο κοντά μας κι εμείς θα δίνουμε το 200% των δυνάμεων μας ανεξάρτητα πως θα εξελίσσεται κάθε παιχνίδι.