Νάτοι οι πρωταθλητές!!!!

2-1 τον Θεσπρωτό ο ΑΟΤ που οδεύει προς την Super League 2

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος τα Τρίκαλα έκαναν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την παραπάνω κατηγορία. Κόντρα στον εξαιρετικό Θεσπρωτό του Ρότσα πέτυχαν μία παλικαρίσια νίκη με 2-1 και μπαίνουν στην τελική ευθεία έχοντας να αντιμετωπίσουν την ερχόμενη αγωνιστική την Ιεράπετρα που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου μετά το διπλό σήμερα στην Βέροια.

Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν σο 39’ με πέναλτι του Ριζογιάννη μετά από πέναλτι που δόθηκε από τον Τσιμεντερίδη με μεγάλη καθυστέρηση (ολοκάθαρο) ενώ «κλείδωσαν» το παιχνίδι με τον Πέλκα στο 84’ Ο Θεσπρωτός κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με εξαιρετικό γκολ του Ντάλα Κόστα.

 

Περιπετειώδες πέναλτι!!!

Στην φάση του πέναλτι ο Ζούρκος έκανε χέρι μπροστά απο τον Σταματή ο οποίος διαμαρτυρήθηκε αμέσως. Ο διαιτητής που ήταν κοντά δεν έδωσε τίποτα αν και ο επόπτης του είπε απο την ενδοεπικοινωνία ότι είναι χέρι αλλά ο διαιτητής σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά κατάλαβε ότι έκανε χέρι ο Σταματής και όχι ο αμυντικός. Ο Ζήσης Κατσαντώνης έπεσε πάνω στον βοηθό αλλά ο Τσιμενετερίδης έδειξε κίτρινη κάρτα στον παράγοντα των Τρικάλων. Συνέχισε το παιχνίδι αλλά με την επιμονή των ανθρώπων του ΑΟΤ ο διαιτητής ήρθε τελικά στην γραμμή του πλαγίου συνομίλησε με τον επόπτη ο οποίος του είπε ότι ήταν πέναλτι και έτσι έγινε τελικά η υπόδειξη!!!

Ο Ριζογιάννης ανέλαβε την εκτέλεση (ζήτησε να το χτυπήσει και ο Λώττας) με την ολύμπια ψυχραιμία που τον διακρίνει και ευστόχησε για έκτη φορά φέτος σε ισάριθμες εκτελέσεις!!!

 

Το «όχι» του Ζαρόπουλου

Με το ρευστό 1-0 ο Θεσπρωτός έψαξε την ισοφάριση και στο 52’ έφτασε πολύ κοντά. Μετά από κόρνερ του Κωνσταντίνου ο Ντάλα Κόστα έπιασε εξ επαφής την κεφαλιά με τον Καλαμπακιώτη πορτιέρο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!!!

 

Με δέκα ο Θεσπρωτός

Στο 69’ ο Θεσπρωτός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ζούρκος που είχε κάρτα από νωρίς και έπαιζε με την φωτιά, ανέτρεψε τον Πέλκα ενώ έμπαινε στην περιοχή και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Παρά το γεγονός ότι μειονεκτούσε αριθμητικά  Θεσπρωτός το πάλεψε αλλά τα Τρίκαλα θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» το παιχνίδι ειδικά στο 82’ όταν ο Πέλκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κινάλη και ένα λεπτό αργότερα όταν δεν μπόρεσε ο Σταματής να σκοράρει απέναντι στον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού!

Το τέλειωσε ο Πέλκας!!!

Στο 84’ ο Πελάεθ έκανε ώραία ενέργεια απο τα αριστερά, σέντραρε, οι αμυντικοί του Θεσπρωτού απέτυχαν να διώξουν και ο Πέλκας σημείωσε το 2-0!!!

Μείωσε στις καθυστερήσεις

Τα Τρίκαλα είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά τελικά το γκολ της τιμής το σημείωσε ο Ντάλα Κόστα ο οποίος αφού πέρασε τον Οικονομόπουλο από πλάγια θέση στην μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Ζαρόπουλο για να σημειώσει το τελικό 2-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο  κ. Τσιμενετερίδης (Κοζάνης) με βοηθούς τους κ.κ. Δέλλιο (Πέλλας), Σταϊκο (Λάρισας). Απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69’ τον Ζούρκο του Θεσπρωτού ενώ  Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παπαγεωργίου, Οικονομόπουλο  των Τρικάλων και τον  Καμμένη του Θεσπρωτού

ΑΟ Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Ντόσης (86’ Νιάρος), Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Τσίπρας (64’ Τεγούσης), Πέλκας, Λώττας (75’ Πελάεθ), Σταματής

Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς (21’ λ.τρ. Ντάλα Κόστα), Καμμένης, Κολτσίδας (59’ λ.τρ. Κολτσίδας), Σερβιλάκης, Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρουλας, Μπίκας, Κωνσταντίνου (73’ Βουκομάνοβιτς), Καζβιρόπουλος