Κατσαντώνης: “Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη”

Ο παίκτης των Μετεώρων μίλησε στο sportskalampaka

Ο Χρήστος Κατσαντώνης αποκτήθηκε από  τα Μετέωρα το καλοκαίρι ως δανεικός από τον ΑΟ Τρίκαλα και μέχρι τώρα αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς τους παίκτες.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία του ΑΟ Τρίκαλα, ήταν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων  με την οποία την πρώτη χρονιά έφτασε ως τον τελικό και τη δεύτερη ως τον ημιτελικό. Πέρυσι ήταν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ (η σημερινή Σούπερ Λιγκ 2) όπου είχε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο.

Σήμερα μιλάει στο sportskalampaka για τα Μετέωρα, για την πορεία τους στο πρωτάθλημα, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Πως ήρθες στα Μετέωρα το καλοκαίρι;

– Ήρθα με την μορφή δανεισμού. Τα Μετέωρα ήταν μία ομάδα η οποία έδειξε ενδιαφέρον για μένα και σκέφτηκα ότι θα με βοηθούσε να κάνω βήματα στην καριέρα μου. Συνάντησα ένα καλό κλίμα τόσο από την διοίκηση όσο την τεχνική ηγεσία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά, πάθος, ψυχή και να τα δίνουμε όλα για την ομάδα κάθε Κυριακή.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πως το χαρακτηρίζεις;

– Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Η παραμονή θα κριθεί ίσως την τελευταία αγωνιστική. Όλες οι ομάδες είναι καλές κι αυτό φαίνεται κι από τα αποτελέσματα κάθε Κυριακής που είναι διαφορετικά. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική όλες οι ομάδες θα μάχονται για τη σωτηρία. Θεωρώ ότι είναι ο πιο δύσκολος όμιλος ο δικός μας.

Τα Μετέωρα μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα ως ομάδα;

– Μέσα από την σκληρή δουλειά με τον προπονητή υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης της απόδοσής μας τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Προπονούμαστε αρκετά σκληρά κάθε μέρα ώστε να έχουμε μια σοβαρή εικόνα κάθε Κυριακή. Όλοι μας δίνουμε το 100% ώστε να παίρνει η ομάδα αυτό που της αξίζει.

Οι εντυπώσεις σου από την ομάδα των Μετεώρων, τους φιλάθλους, την πόλη ποιες είναι;

– Από την αρχή το κλίμα ήταν πολύ φιλικό προς εμένα, αλλά και προς όλους τους παίκτες. Οι φίλαθλοι των Μετεώρων στηρίζουν την ομάδα, αν και θα θέλαμε περισσότερο κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι κρίμα για μία τέτοια ομάδα να μην έχει περισσότερο κοινό στα παιχνίδια της.  Πάντως από αυτούς που έρχονται εμείς εισπράττουμε αγάπη.

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

– Υπάρχουν φιλοδοξίες να αγωνιστώ σε μεγάλο πρωτάθλημα. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, υπομονή κι επιμονή. Πιστεύω να κάνω κάτι καλό. Θέλω να παίξω σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Θεωρείς ότι μέχρι τώρα έχεις δείξει τον καλύτερό σου εαυτό;

– Από την αρχή ήθελα να πάρω αγωνιστικά λεπτά ώστε να βρω τα πατήματά μου στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε Κυριακή θέλω να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό σε όποια ομάδα κι αν είμαι. Θέλω να δουλεύω αρκετά ώστε να βγάζω το 120% των δυνάμεών μου για να είμαι ευχαριστημένος. Κάθε Κυριακή αυτό θέλω να κάνω για να λέω μετά ότι έκανα την δουλειά μου. Πρέπει όλοι να είμαστε μια γροθιά κι όλοι να δίνουμε το 100% κι ακόμη παραπάνω για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι χρειάζεται από εδώ και πέρα για να μείνουν τα Μετέωρα στην Γ’ Εθνική;

Μένουν ακόμη 8 τελικοί, κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά, με σοβαρότητα, υπομονή, τα κεφάλια μέσα και να πιέσουμε τους εαυτούς μας για να καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τα Μετέωρα στην κατηγορία.

Ποιο παιχνίδι θεωρείς ότι ήταν το καλύτερό σου;

– Αυτό που μου έμεινε πιο πολύ είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας που χάναμε 1-0 και στο δεύτερο ημίχρονο αν και με 10 παίκτες βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και το γυρίσαμε και με δικό μου γκολ προηγηθήκαμε. Πραγματικά σε κείνο το παιχνίδι δώσαμε ότι είχαμε. Χάσαμε όμως στις λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα μου μείνει στη μνήμη. Ακόμα κι αν μείνουμε στην κατηγορία πάλι γι’ αυτό το παιχνίδι θα μιλάμε. Για μένα ήταν το πιο ξεχωριστό παρόλο που δεν είχε τελικά θετική κατάληξη.

Το παιχνίδι της Κυριακής πως το αντιμετωπίζετε ως ομάδα;

– Είναι ένας από τους 8 τελικούς. Δύσκολο παιχνίδι, ο Θησέας βρίσκεται στην 2η θέση, είναι σκληρή ομάδα όμως όπως όλοι οι παίκτες έχουν δυο πόδια, τόσα έχουμε κι εμείς, πιστεύω να κάνουμε κάτι καλό, θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Δεν χρειάζεται φόβος, ούτε υποτίμηση του αντιπάλου, με σοβαρότητα και χαρακτήρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.