Ψηφίστηκε η τροπολογία- Σφοδρή αντίδραση από ΠΑΟΚ

Για κλοπή τίτλου μιλούν οι Θεσσαλονικείς και κηλίδωση της ιστορίας τους

Η τροπολογία του  Λευτέρη Αυγενάκη για την αλλαγή ποινών σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή.

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές και 90 κατά, σε συνολική παρουσία 246 βουλευτών. Οι 156 βουλευτές που ψήφισαν την τροπολογία είναι της Νέας Δημοκρατίας.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη ήταν από την ψηφοφορία οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

AdTech Ad

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ήταν γνωστό, δεν στήριξαν την τροπολογία κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υπέκυψε σε πιέσεις και πως παρενέβη σε ζητήματα του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ μιλά για κλοπή τίτλου

Με ανακοίνωσή της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, λίγα λεπτά μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, κάνει λόγο για «φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση» η οποία «εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ».

Λίγο αφότου ψηφίστηκε η τροπολογία Αυγενάκη για τις νέες ποινές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση αναφέροντας πως θα φτάσει μέχρι το CAS και χαρακτηρίζει κλοπή τίτλου και απονομή στο ΟΣΦΠ με τη βούλα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε.

AdTech Ad

Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται.

Γι’ αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης».