Στάθηκε όρθιος, πάντα στην κορυφή

Ισοπαλία 2-2 για τον ΑΟΤ στην Νεάπολη με τον Ολ. Βόλου

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο σήμερα στην Νεάπολη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο δεδομένης και της ισοπαλίας της Βέροιας στην Τρίγλια.

Το τελικό 2-2 δεν τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο αλλά σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα (ισοπαλίες όλων των πρωτοπόρων) και το γεγονός ότι άφησαν πίσω 8 βαθμούς τον Ολυμπιακό Βόλου έχοντας και την ισοβαθμία είναι σίγουρα θετικό.

Τα Τρίκαλα έδειξαν και πάλι κάποιες αδυναμίες στην τελική προσπάθεια ενώ ήταν εμφανής και η απουσία του Πελάεθ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη τα έπαιζε όλα για να πλασαριστεί ψηλά και να διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις είχε περισσότερη διάθεση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Η ποιότητα όμως των Τρικάλων και η εξαιρετική μέρα στην οποία ήταν και πάλι ο Ζαρόπουλος τα κράτησε όρθια και τα επέτρεψε να διεκδικήσουν την νίκη μέχρι το τέλος.

Μάλιστα οι Σταματής και Σανδαρβέλης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στην εκπνοή για το 2-3.

 

 

Το προβάδισμα στον Ολυμπιακό

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου αφού έχασε ένα τετ α τετ στο 9’ με τον Πόζογλου που έσωσε ο Ζαρόπουλος προηγήθηκαν τελικά στο 14’. Ο Πόζογλου έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Κέρι με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 1-0.

 

Ισοφάριση και ανατροπή

Τα Τρίκαλα μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μία καλή στιγμή στο 29΄με τον Σταματή να μην μπορεί να νικήσει από καλή θέση τον Ξενοδόχοφ.

Στο 45΄ όμως ο ΑΟΤ έφερε το παιχνίδι στα ίσα όταν ο Βοσνακίδης βρήκε την μπαλα με το χέρι του μέσα στην περιοχή, καταλογίστηκε πέναλτι και ο Ριζογιάννης ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 51’ όταν ο Γρηγορόπουλος έκανε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Φαζός άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

 

Πίεση και ισοφάριση

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το 1-2 πίεσε αρκετά αλλά ο εξαιρετικός Ζαρόπουλος σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις είπε «όχι» στους επιθετικούς των «ερυθρόλευκων».

Η ισοφάριση τελικά ήρθε από τον παίκτη που έβαλε το αυτογκολ. Τον Φαζό. Στο 74’ έγινε μια βαθιά μπαλιά από τον Κέρι, ένας παίκτης τω Τρικάλων γύρισε με κεφαλιά την μπάα προς τα πίσω και ο προωθημένος Φαζός ισοφάρισε σε 2-2.

 

Τα Τρίκαλα πάντως σε δύο περιπτώσεις πάντως στο τέλος θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σταματή και Σανδραβέλη.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Ζαμπαλάς (Ηπείρου) με βοηθούς τους κ.κ. Μάνο, Στάικο (Λάρισας).

Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Τσιάρα, Μπουτζίκο, Βσονακίδη, Κουτσιανικούλη  του Ολυμπιακού Βόλου και Παπαγεωργίου, Τσίπρα των Τρικάλων.

Απέβαλλε στο 81′ τον τεχνικό διευθυντή των γηπεδούχων Διονύση Παππά.

Ολ. Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Ξενοδοχοφ, Γραικός, Μπουτζικος, Βοσνακιδης (67’ Ναβαλόν), Φαζος, Τσιαρας, Κουτσιανικουλης (79’ Σκοπελίτης), Κερι, Μητρόπουλος (58’ Ράντι),  Τσίτας, Πόζογλου

ΑΟ Τρίκαλα (Περ. Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Νιάρος, Βέρτζος, Οικονομόπουλος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου (79’ Λώττας), Τεγούσης, Γρηγορόπουλος (71’ Γιαννίτσης), Σταματής (87’ Άλεξιτς)