Νίκη ΠΑΣ επί του ΠΑΟ στο κύπελλο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στις «Ζωσιμάδες» και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου. Καλύτερη η ομάδα της Super League 2 παραμένει αήττητη εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιο.. δραστήριος ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ηπειρώτες κέρδισαν αρκετά κόρνερ στα πρώτα λεπτά και με τα μπακ τους να πατάνε περιοχή απειλούσαν. Τελικά η ομάδα της Ηπείρου κατάφερε να προηγηθεί στο ματς. Στο 29′ ο Κάστρο έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε έφτασε στον Παμλίδη ο ποιος με πλασέ έκανε το 1-0, την ώρα που ο Αποστολάκης ήταν εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού… Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό σε όλο το α μερος, με το «τριφύλλι» να μην μπορεί να απειλήσει έχοντας πρόβλημα σε δημιουργία και κυκλοφορία της μπάλας.

Ο ΠΑΟ στο β μέρος μπήκε πιο δραστήριος και απείλησε με Καμπετσή και Χατζηθεοδωρίδη στα πρώτα λεπτά αλλά δεν βρήκαν τέρμα αμφότεροι(56′ και 51′ αντίστοιχα). Ο ΠΑΣ κρατούσε σε εγρήγορση την άμυνα του ΠΑΟ σε φάσεις όπως αυτή στο 59′ με την κεφαλιά του Παμλίδη η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Διούδη. Ενώ ο Αποστολόπουλος μετά από αντεπίθεση του ΠΑΣ σούταρε πολύ άστοχα στο 64′. Ο ΠΑΟ λίγα λεπτά πριν είχε ζητήσει πέναλτι για χέρι του Αποστολάκη αλλά ο ρέφερι έδωσε επιθετικό φάουλ από τον Καμπετσή. Στο 73′ ο Γιαννικογλου σταμάτησε εκπληκτικά γυριστό του Καμπετσή και κράτησε το 1-0. Ο Γιαννικογλου μπλόκαρε και το σουτ του Μπουζούκη στο 77′. Ο ΠΑΣ δεν έκανε το 2-0 στο 80′ όταν σε αντεπίθεση ο Ξύδας έκανε την χειρότερη επιλογή και τελείωσε τη φάση άσχημα. Αλλά ούτε ο Λέο στο 87′ από κοντά μετά από τρομερή προσπάθεια του Νάουμετς κατάφερε να σκοράρει.

ΠΑΣ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης(74′ Νάουμετς), Ξυδάς(85′ Λιασος) , Παμλίδης, Κριζμάν(68′ Λέο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης(30′ Κουρμπέλης) , Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης(74′ Μπουζούκης), Μπεκ(46′ Περέα), Ζαχίντ, Καμπετσής.