Ο Γυμναστικός Γόμφων κυπελλούχος ΕΣΚΑΘ

Ο  Γυμναστικός  Γόμφων αναδείχθηκε κυπελλούχος Θεσσαλίας στον τελικό του 7ου φάίναλ φορ που έγινε στο Κλειστό του Παλαμά.

Η  ομάδα του Αλεξίου  κερδισε τον ΑΟΤ με  59-47  και  κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο που το πανηγύρισε με τους φιλάθλους της. Από την άλλη  ο ΑΟΤ απογοήτευσε  και εμεινε  σε πολύ χαμηλο σκορ,  χάνοντας μάλιστα τον  τελικό από λανθασμένες ή άστοχες ενέργειες των βασικών περιφερειακών  παικτών ,   ενώ παρά την ηρωική προσπάθεια του Γκαντιά (τον έβαλε μόνος του σε φάση διεκδίκησης στις αρχές του 4ου δεκάλεπτου),   δεν μπόρεσε να ξεπεράσει  τους 50 πόντους.  Οι νικητές  μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με ευστοχία από την γραμμή των 6,25 πήραν μια διαφορά 10 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου  στο 32-24 δείχνοντας πλουραλισμό στις προσπάθθειές τους.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο όλων , οι ομάδες δεν πέτυχαν ούτε 10 πόντους  (40-31), όμως στην τελευταία περίοδο ο ΑΟΤ  κατέβασε την διαφορά στους 4 (40-36)  8,13 πριν το τέλος, αλλά μετά έχασε την επαφή από  λανθασμένες επιθέσεις  Λεπενιώτη Φούντα και έτσι οι Γόμφοι με τον  Τζιάννη φορτσάτο καθάρισαν εύκολα το ματς.

Κορυφαίος των Γόμφων ήταν ο Κουρέπης που έκανε πολύ δουλειά και στα δύο καλάθια ενώ ο Τζιάννης με τους 12 πόντους (5 εκ των οποίων στο τελευταίο πεντάλεπτο με 3 ασιστ και τρία κελεψίματα στο ίδιο διάστημα ) ήταν ο παίκτης καταλύτης για να διαμορφωθεί το τελικό 59-47. Το φινάλε είχε και ένταση καθώς ο Φούντας δεν τήρησε φερ πλέϊ στην τελευταία κατοχή του ΑΟΤ (και ενώ το αποτελεσμα είχε κριθεί )με συνέπεια να ακουστούν αποδοκιμασίες κατά των κυανέρυρθρων. Πάντως οι παίκτες των δύο ομάδων φωτογραφήθηκαν μαζί μετά τις απονομές και η διοικούσα του ΑΟΤ συνεχάρη τους κυπελλούχους ΕΣΚΑΘ.

 

 

 

 

Τα Δεκάλεπτα: 21-13, 32-24, 40-31, 59-47

Γόμφοι :(Αλεξίου) Καγιαμανίδης 9(1), Οικονόμου , Ζαχόπουλος, Τσιλούλης 2, Τζιάννης 12(1), Δουβλαντώνης , Ψύρρας Δ. 10(2),  Κουρέπης 15(2), Στρακάτσαλος 7(1), Τσίγκας 2, Ντούρβας 2.
Α.Ο.Τρίκαλα (Παναγιώτου) Λεπενιώτης 7, Γκαντιάς 10,  , Ούτος 3(1), Νικόπουλος 5(1), Πατιτάκης , Διαλεσώτης, Βήτας , Φούντας 17(2), ΜερίτσηςΜπέφας 2,  Απέργης 3.

 

Οι παίκτες των δύο Τρικαλινών ομάδων φωτογραφήθηκαν μαζί μετά τις απονομές