Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ζώρας

Στην EnduroGP

Κερδίζοντας τη δεύτερη μέρα στον διήμερο αγώνα της Σπερχειάδας, ο Τρικαλινός αναβάτης κατέκτησε τον τίτλο στην EnduroGP και ολοκλήρωσε τη χρονιά αήττητος στην Ε2.
Για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Ο Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) έφτασε στη Σπερχειάδα έχοντας μικρό βαθμολογικό προβάδισμα στη Γενική (EnduroGP) και ο Παναγιώτης Κακολύρης φάνηκε αποφασισμένος για την ανατροπή. Κερδίζοντας την πρώτη μέρα, ο αναβάτης της Yamaha μείωσε τη διαφορά στον ένα βαθμό και ο τίτλος κρίθηκε στις τελευταίες ειδικές της Κυριακής.

Αλλαγή καιρού και σκηνικού

Τα σύννεφα του Σαββάτου εξαφανίστηκαν την Κυριακή αφήνοντας τον ήλιο να λάμψει και παράλληλα να στεγνώσει τις δύο ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι χρόνοι όλων των αναβατών κατέβηκαν δραματικά και παράλληλα οι διαφορές των πρωτοπόρων μειώθηκαν στο δευτερόλεπτο. Ζώρας και Κακολύρης ολοκλήρωσαν τους δύο από τους τρεις γύρους με τη μεταξύ τους διαφορά να μην υπερβαίνει το ένα δευτερόλεπτο και οι δύο τελευταίες ειδικές περίμεναν για να κρίνουν τον πρωταθλητή. Όπως και το 2018, ο Ζώρας αντέδρασε εντυπωσιακά κάτω από την πίεση και σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους του διημέρου την κατάλληλη στιγμή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κακολύρη. Έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του στην EnduroGP και παράλληλα ολοκλήρωσε τη χρονιά αήττητος στην Ε2 φτάνοντας για πρώτη φορά στην κατάκτηση του διπλού τίτλου. 

Στην δήλωση του μετά τον αγώνα ο Αλέξης Ζώρας τόνισε: «Ευχαριστήθηκα τον αγώνα γιατί μου άρεσε ο τρόπος που οδήγησα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Την Κυριακή ένιωθα καλύτερα, δεν αισθάνθηκα πίεση και κατάφερα να πιάσω το μέγιστο της απόδοσής μου.»

Βαθμολογία EnduroGP 2019

  1. A. Ζώρας (ΚΤΜ) – 194
  2. Π. Κακολύρης (Yamaha) – 188
  3. Β. Σιαφαρίκας (Honda) – 116
  4. N. Ζέρβας (Honda) – 104
  5. Δ. Βαρσάμης (ΚΤΜ) – 94
  6. Γ. Τρίγκας (Beta) – 86