Προϊστορία: Μία νίκη, μία διακοπή στα ματς με Πανασπροπυργιακό

Την δεκαετία του 70

Ο πρόδρομος της σημερινής ομάδας του Ασπροπύργου ήταν η  Ένωση Δόξας Πανασπροπυργιακού που ανέβηκε το 2009 στην Γ’ Εθνική και άλλαξε το όνομά της σε Ασπρόπυργο.

Τα Τρίκαλα έχουν αγωνιστεί δύο φορές όλες και όλες στον Ασπρόπυργο αλλά μόνο το ένα παιχνίδι τελείωσε. Το δεύτερο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί οι παίκτες των Τρικάλων διαφώνησαν με πέναλτι που δόθηκε στους γηπεδούχους και το ματς διακόπηκε σε βάρος μας.

Αναλυτικά:

1970-71 (Β΄Εθνική, 29/11/1970) Πανασπροπυργιακός – ΑΟ Τρίκαλα 1-3: Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν στο 28’ με τον Συνάτκα αλλά στο 34’ ο Γκότσης ισοφάρισε για τον Πανασπροπυργιακό. Ο σπουδαίος Σωτήρης Καλαντζής όμως με δύο γκολ έδωσε την νίκη στην ομάδα των Τρικάλων με 1-3.

1974-75 (Β’ Εθνική, 13/10/1974) Πανασπροπυργιακός – ΑΟ Τρίκαλα 2-0 α.α.: Τα Τρίκαλα είχαν βάλει τις βάσεις για την νίκη με γκολ του μακαρίτη Γιάννη Χονδρού στο 87’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής Παλαιολόγου έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους για να εξιλεωθεί πιθανότατα και από κανονικό γκολ που τους είχε ακυρώσει νωρίτερα. Οι παίκτες των Τρικάλων διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αποβλήθηκε ο Σωτήρης Καλαντζής και ακολούθησε επίθεση στον διαιτητή με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα. Τα Τρίκαλα και έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά και τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών.