Ο Παναθηναίκός “ξέρανε” την ΑΕΚ στο ντέρμπι-Αποτελέσματα

Την πρώτη του νίκη σε  ντέρμπι, και τι ντέρμπι, μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε τη Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 φτάνοντας στην ανατροπή μέσα σε 21 λεπτά και μπροστά σε 20.000 φίλους του τριφυλλιού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά έφτασε σε μια νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια ντέρμπαρα με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες και με τις αλλαγές συναισθημάτων να είναι αρκετές πάνω στο παιχνίδι.

Το τριφύλλι που άλλαξε το πρόσωπο του στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που έγιναν τους Περέα και Χατζηθεοδωρίδη που πέρασαν στο ματς και τον Χατζηγιοβάνη μπροστάρη πήρε το τρίποντο και ανέβηκε και βαθμολογικά και έδειξε πως όντως βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενόψει της συνέχειας ενώ στο τέλος οι παίκτες του… που τα άκουσαν στη διάρκεια του αγώνα καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο και είχε ευκαιρίες με το 2-0 να φτάσει και σε τρίτο γκολ στο τέλος πλήρωσε τα λάθη της και έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο ηττημένη για μια ακόμη φορά σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο  Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου με 2-0. Μετά από μιας ώρας φλύαρης κατοχής, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα με τους Ποντένσε και Σουντανί σε διάστημα δύο λεπτών. Η αποβολή του Παπαδόπουλου δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, που δεν άφησε περιθώρια στον Ατρόμητο.

Τα αποτελέσματα

ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός 3-2

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-1

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ξάνθη – Πανιώνιος 1-2

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2

ΑΕΛ – Λαμία Σήμερα

Η Βαθμολογία  (σε 10 αγώνες)

  1. Ολυμπιακός 26
  2. ΠΑΟΚ 24
  3. ΑΕΚ 17
  4. ΟΦΗ 16
  5. Ξάνθη 16
  6. Λάρισα 15 -9αγ.
  7. Άρης 15
  8. Παναθηναϊκός 12

. Βόλος 12

  1. Ατρόμητος 11
  2. Αστέρας Τρίπολης 10
  3. Λαμία 7 -9αγ.
  4. Παναιτωλικός 3
  5. Πανιώνιος 2

Ο Πανιώνιος άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.