Ράντοβιτς και Μέσαρος στον ΑΟΤ το 1964

Οι δυο Γιουγκοσλάβοι που φόρεσαν την "κυανέρυθρη" φανέλα

Ο Λάζαρος Ράντοβιτς ήρθε στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο του 1964 αλλά δικαίωμα συμμετοχής είχε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Ράντοβιτς ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα του Γιογκουσλαβικού ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου το 1937 και ήταν βασικό στέλεχος της Παρτιζάν για πολλά χρόνια ενώ συμμετείχε στην κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων Γιουγκοσλαβίας (61,62,63,65). Ήταν και μέλος της ομάδας της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 1964. Συνολικά έπαιξε επτά φορές με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ήρθε στα Τρίκαλα μαζί με τον συμπατριώτη του Μιχαήλ Μέσαρος και η μεταγραφή και των δύο κόστισε 270.000 δραχμές την εποχή εκείνη.

Ο Ράντοβιτς μετά την αποχώρηση του από τα Τρίκαλα πήγε στην Ολλανδία. ‘Έπαιξε για τρία χρόνια στην ομάδα του Ρότερνταμ «Ξέρξης» και εν συνεχεία για τέσσερα χρόνια στην Αϊντχόβεν

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ράντοβιτς είναι πως αν και έζησε στα Τρίκαλα λίγους μόνο μήνες έμαθε ελληνικά τα οποία και μιλάει, και γράφει ακόμη και σήμερα. Έκανε πολλούς φίλους στα Τρίκαλα και ειδικότερα με τους Αφους Μπρουζούκη, Βασίλη και Τάκη οι οποίοι και τον επισκέφτηκαν αρκετές φορές στην Σερβία. Το 2000 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ράδιο «Ζυγός» και τον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο είχε μιλήσει σε άπταιστα ελληνικά προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Τρικαλινούς φιλάθλους που τον θυμούνται ακόμη.

 Ο Μιχαήλ Μέσαρος (Mihalj Meszaros) σαφώς υποδεέστερος ως όνομα, είχε παίξει στην Παρτιζάν και μετά το πέρασμα του από τα Τρίκαλα έπαιξε ποδόσφαιρο στην Αμερική όπου άλλαξε το όνομα του σε Mike!!!

Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή των Ράντοβιτς και Μέσαρος στα Τρίκαλα συγκεντρώθηκαν χρήματα από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων αλλά και από ένθερμους φίλους της ομάδας όπως οι Νέος, Κώτσιος, Λιακατάς, Πρεβέντας και άλλοι…

Ο Ράντοβιτς αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια στην Α’Εθνική (2 γκολ) και ο Μέσαρος μόλις σε 5 παιχνίδια.