Παπαδάκος: «Όνειρο μου να παίξω στην Τορίνο» (Ηχητικό)

Ο νεαρός Τρικαλινός άσσος μίλησε στον FM 100 από την Ιταλία

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμη τα 16 του χρόνια αλλά μετρά ήδη τρία χρόνια στην Ιταλία και μπαίνει πια στον τέταρτο χρόνο της παραμονής στην γειτονική χώρα μακριά από τους δικούς του ανθρώπους. «Το ποδόσφαιρο όμως θέλει θυσίες» λέει ο ίδιος.

Μετά από τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής της Αταλάντα το καλοκαίρι εντάχθηκε στην Κ17 της Τορίνο όπου πλέον θα έχει την δυνατότητα και να αγωνιστεί καθώς λόγω της Ιταλικής νομοθεσίας οι αλλοδαποί παίκτες πρέπει να συμπληρώσουν ένα χρονικό διάστημα παραμονής στην χώρα και μετά αποκτούν το δικαίωμα του να αγωνιστούν.

Μιλώντας στην αθλητική εκπομπή του FM 100 αναφέρθηκε στην απόφαση του να αλλάξει ομάδα αλλά και στα όνειρα του που φτάνουν μέχρι την πρώτη ομάδα της Τορίνο.

«Αποφάσισα να μην συνεχίσω με την Αταλάντα για διάφορους προσωπικούς λόγους. Μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν συζητήσεις και με διάφορες άλλες ομάδες, Ιταλικές και Ελληνικές αλλά θεώρησα πως η Τορίνο ήταν το καλύτερο βήμα για την καριέρα μου σε αυτήν την φάση και έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ».

Το ευχάριστο είναι ότι φέτος μπορεί να αγωνιστεί κανονικά με την Τορίνο στο πρωτάθλημα της Κ17: «Φέτος μπορώ να αγωνιστώ,  το δελτίο θα έρθει σε λίγες μέρες  και θα αρχίζω να παίζω κανονικά. Ήταν δύσκολο αυτό, να προπονείσαι όλη την εβδομάδα και να μην μπορείς να αγωνιστείς στα επίσημα παιχνίδια. Είναι δύσκολο, αυτό όμως τώρα τελείωσε και τώρα έρχονται τα ωραία».

Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε πάντως σε επίσημα ματς καλούνταν κανονικά στα παιχνίδια της Εθνικής Παίδων: «Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν σε όλες τις κλήσεις της Εθνικής,  συμμετείχα σε όλα τα τουρνουά και ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος».

Η καθημερινότητα στην Ιταλία

Ο Θανάσης Παπαδάκος τα δύο πρώτα χρόνια συνοδευόταν στην Ιταλία από τον πατέρα του που είχε πάρει άδεια απο την εργασία του. Από πέρυσι ζει μόνος του και μετά το Ιταλικό σχολείο που πήγαινε τώρα παρακολουθεί ελληνικό εξ αποστάσεως, και είναι μαθητής της Β’ Λυκείου. Η καθημερινότητα του;  «Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα.  Το πρωί διαβάζω για το σχολείο και κάνω κάποιες ασκήσεις που μας δίνει ο γυμναστής.. Μεσημεριανό, προπόνηση μετά φαγητό και χαλάρωση το βράδυ. Μιλάω με τους γονείς μου ή με τους δικούς μου ανθρώπους, βγαίνω και καμιά βόλτα. Την επομένη πάλι το ίδιο…».

Οι θυσίες και ο στόχος της πρώτης ομάδας

Προφανώς δεν είναι εύκολο για έναν 16χρονο να μπει σε μία τέτοια διαδικασία αλλά ο Θανάσης είναι πλήρως συνειδητοποιημένος σε ότι κάνει: «Θυσίες υπάρχουν, στην ζωή πρέπει να κάνεις πάντα θυσίες για να πετύχεις αυτό που θέλεις και αυτό είναι κάτι που το έχω αποδεχτεί πλέον και είμαι έτοιμος».

Στο Τορίνο μπορεί να υπάρχει και η Γιουβέντους αλλά οι ντόπιοι υποστηρίζουν τους «Γκρανάτα»: «Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος υποστηρίζει στο Τορίνο περισσότερο την Τορίνο παρά την Γιουβέντους. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και ελπίζω και εγώ κάποια στιγμή να φτάσω στην πρώτη ομάδα».

Πρεμιέρα με την Πίζα

Την ερχόμενη Κυριακή η Κ 17 της Τορίνο παίζει με την Πίζα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο Θανάσης Παπαδάκος ευελπιστεί να έρθει το δελτίο του ώστε να αγωνιστεί. Προπονητής της ομάδας είναι ο παλιός διεθνής Ιταλός Φράνκο Σεμιόλι που έχει παίξει σε πάνω από 300 παιχνίδια της Serie Α με Τορίνο, Κιέβο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Βιτσέντζα και άλλες ομάδες: «Είναι πολύ καλός, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, είναι  εξαιρετικός στις προπονήσεις και μας μαθαίνει πράγματα» λέει για τον προπονητή του.

«Ευχαριστώ τους Γκαραγκάνη, Γιαγιάκο»

Ο Θανάσης όμως δεν ξεχνά το ξεκίνημα του από την Δήμητρα/Απόλλων και αναφέρεται με μεγάλη εκτίμηση στους πρώτους του προπονητές Απόστολο Γκαραγκάνη και Νίκο Γιαγιάκο: «Εννοείται ότι μιλάω συνεχώς με Γκαραγκάνη,  Γιαγάκο είναι οι πρώτοι μου προπονητές και θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Τους ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν για μένα».

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Θανάση Παπαδάκου στον FM 100 παρακάτω: