Δεύτερη νίκη και πρόκριση για Γαλλία

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε στην αρχή να επιβάλλει το ρυθμό της και παρότι με συνεχόμενα τρίποντα από Ντιλικίνα και Τουπάν, αλλά και τον Λαμπεϊρί μέσα από τη ρακέτα, πήγε να ξεφύγει (14-25), οι Ιορδανοί ήταν ανταγωνιστικοί (18-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου).

Με τον Αμπάς και τον Χουσεΐν μείωσαν σε 23-26 με τη Γαλλία να έχει διάφορα προβλήματα στην άμυνα της. Από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά όμως, οι «Τρικολόρ» έβγαλαν ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και αρχικά με τον Φουρνιέ και τον Γκομπέρ και στη συνέχεια, με δύο τρίποντα του Εμπαγέ, πήγε στο ημίχρονο, με τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή (33-50).

Οι Γάλλοι είχαν το εκπληκτικό 80% (!) έξω από τα 6.75 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ευστοχήσει σε 8 από τις 10 προσπάθειες που επιχείρησαν!

Από τη στιγμή που η Γαλλία, «άνοιξε» τόσο τη διαφορά και με την καλή δουλειά των ψηλών της πάνω στον Ντουβερίογλου, η μορφή του αγώνα δε μπορούσε να αλλάξει. Φουρνιέ, Ντιλικίνα και Γκομπέρ ήταν κυρίαρχοι και η διαφορά πήγε στο +28 για τους «Τρικολόρ» στο τέλος της τρίτης περιόδου (50-78).

Και η τέταρτη περίοδος, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Γάλλοι είχαν ξεφύγει και κάνοντας το 2/2, εξασφάλισαν την πρόκριση τους στη δεύτερη φάση, από σήμερα.

Στο παιχνίδι με τη Δομινικανή Δημοκρατία (5/8, 15.30) θα κριθεί και η πρώτη θέση του έβδομου ομίλου, αφού και οι Δομινικανοί έχουν 2/2 νίκες, μετά την επικράτησή τους νωρίτερα σήμερα επί της Γερμανίας.

Δεκάλεπτα: 18-25, 33-50, 50-78, 64-103