Ευκολα η Εθνική στο τεστ με Ιορδανία

Με το… δεξί ξεκίνησαν τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας στην Κίνα, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 92-65 της Ιορδανίας σε φιλική αναμέτρηση για το τουρνουά «Άτλας». Η «Επίσημη Αγαπημένη» ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με καλή κυκλοφορία και σωστές επιλογές στην επίθεση, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεχωρίζει και πάλι και τους Κινέζους στις κερκίδες να… παραληρούν για τον Έλληνα MVP του NBA.

Με δεδομένες τις συνθήκες, την κούραση από το μακρινό ταξίδι αλλά και τις καθημερινές προπονήσεις στην Κίνα στις τρεις ημέρες που είναι εκεί η Εθνική, η εικόνα για τη «γαλανόλευκη» ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ειδικότερα στα γκαρντ όπου «επιστρατεύτηκε» ο Βαγγέλης Μάντζαρης λίγο πριν την αναχώρηση από την Αθήνα και υπάρχει αναμονή για την άφιξη του Κώστα Σλούκα στην Κίνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν… σκόραρε τόσο πολύ, πρόσφερε όμως απίστευτο θέαμα με τάπες, καρφώματα, εντυπωσιακές άμυνες και φάσεις βγαλμένες από το «μαγικό κόσμο» του NBA, με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι σε καλή κατάσταση και εξαιρετικά παραγωγικός. Δυναμικά επέστρεψε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με την Ελλάδα να δείχνει πως βαδίζει στον σωστό δρόμο ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2019.