Τρίχας: “Αναβιώνει ξανά το χάντμπολ”

Ικανοποίηση απο τον προπονητή του νεοσύστατου τμήματος

Στην πρωινή αθλητική εκπομπή του “Ράδιο Ζυγός” μίλησε ο νέος προπονητής της υπό σύσταση νέας ομάδας χάντμπολ του ΑΟ Τρίκαλα, Κώστας Τρίχας.

Ο προπονητής των “κυανέρυθρων” ξεκίνησε λέγοντας: “Ευτυχώς για εμάς και για αυτούς που αγαπούν το χάντμπολ, βρήκαμε την ευκαιρία μέσα από μια πρόταση του ερασιτέχνη, να δημιουργήσουμε και πάλι το τμήμα χάντμπολ. Μας χαροποίησε πάρα πολύ… όλους εμάς που έχουμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα. Έχουμε δείγματα πως υπάρχουν καλοί παίκτες…. Έχουμε μιλήσει και με συναδέλφους γυμναστές στα σχολεία που έχουν την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν και τους ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό. Εξάλλου με την ανακοίνωση που έκανε ο ερασιτέχνης είχαμε πάρα πολλά τηλεφώνα από παιδιά, ακόμη και από τα ΤΕΦΑΑ που θέλουν να παίξουν”.

Για το ποια βήματα θα γίνουν από εδώ και στο εξής: “Επειδή το όνομα ΑΟΤ δεν είναι τυχαίο… θα ξεκινήσουμε πρώτα με ακαδημίες, χωρίς να παραβλέπουμε και τι υπόλοιπες ηλικίες. Υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται στο ΤΕΦΑΑ και μπορούν να στελεχώσουν μια ανδρική ομάδα. Θέλουμε όμως το εγχείρημα να γίνει από την σωστή βάση. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί αλλά σαν πρώτο μέλημα να ξεκινήσουμε με παιδιά μικρά. Από τα 5 χρόνια του, σύμφωνα και με τα γερμανικά ή γαλλικά πρότυπα, ξεκινούν οι ασκήσεις εισαγωγής στο χάντμπολ… πιο πολύ ως παιχνίδι. Από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η λειτουργιά της ακαδημίας και θέλουμε να δώσουμε μια σωστή βάση στα νέα παιδιά”

Για το πόσο δύσκολο άθλημα είναι το χάντμπολ. “Οι αθλητές που ασχολούνται με το χάντμπολ κάνουν προπόνηση δεκαθλητών. Είναι δύσκολο και δυναμικό άθλημα. Οι επαφές είναι πάρα πολλές… είναι τεχνικό άθλημα και χρειάζεται και η ατομική εκπαίδευση του αθλητή”

Τέλος ξεκαθάρισε πως οι αγώνες θα γίνονται στο Κλειστό της Μπάρας ενώ κλείνοντας είπε: “Εμείς θα προσπαθήσουμε να αντιπροσωπεύσουμε και την ιστορία του ΑΟ Τρίκαλα και να ευχαριστήσουμε τον ερασιτεχνική ΑΟ Τρίκαλα και τον πρόεδρο, Κώστα Παρδάλη που μας έδωσε την ευκαιρία για να αναδείξουμε και πάλι το χάντμπολ”.