Ο Φιλίππου στην Εθνική ομάδα μπάσκετ με καρότσι

Σημαντική διάκριση για τον αθλητή του Αστέρα Τρικάλων

Ο Ιούλιος μέτρα αντίστροφα και μαζί του και ο χρόνος για την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών κατηγορίας C, στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας Kαλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

Στην Εθνική ομάδα συμμετέχει και καλαθοσφαιριστής του Αστέρα Τρικάλων Πάνος Φιλίππου ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων αθλητών της χώρας με σταθερές συμμετοχές και στα All star games.

Μάλιστα στην Εθνική κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φροντιστής αλλά και ως μηχανικός στα αμαξίδια και ο πατέρας του Πάνου, Χρήστος, ο οποίος για πολλά χρόνια κάνει την ίδια δουλειά και στον Αστέρα Τρικάλων.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου και ώρα 18.00, θα γίνει το εναρκτήριο tap off του ECMC μεταξύ της οικοδέσποινας Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας που θα κρίνει τις δύο θέσεις για την άνοδο στην Β κατηγορία (ECMB).

Σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται σε δύο ομίλους, με τη συμμετοχή 7 ομάδων, η Εθνική μας είχε στην κλήρωση την τύχη με το μέρος της.

Έτσι βρέθηκε σε ένα ομολογουμένως βατό όμιλο με Σερβία και Ιρλανδία ως αντιπάλους. Για να φτάσει στο πρώτο στόχο της η Εθνική μας, χρειάζεται αρχικά μία νίκη έτσι ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια στα χιαστί παιχνίδια, τη θέση στο τελικό που αυτομάτως οδηγεί σε άνοδο. Oι δύο πρώτες ομάδες του ECMC και φιναλίστ της διοργάνωσης, παίρνουν το εισιτήριο για την αμέσως επόμενη κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της IWBF, στην Division B.

Ωστόσο, κάπως έτσι “σκέφτονται” τόσο οι σκληροτράχηλοι Σέρβοι, όσο και οι Ιρλανδοί, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας των Διεθνών μας.

Στον άλλο όμιλο η κατάσταση είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη μιας και θα συναγωνιστούν 4 ομάδες για τις δύο, αρχικά προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα χιαστί παιχνίδια. Ουγγαρία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Τσεχία, παλεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά εδώ υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί: οι Τσεχία  και η  Πορτογαλία. 

Η μεν πρώτη έχει αγωνιστεί στο παρελθόν μέχρι και στην Α (ECMA) κατηγορία, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Πορτογαλία που πήρε την άνοδο το 2015 στην Β’ Κατηγορία, δεν εμφανίστηκε καθόλου στο ECMB του 2017 και επανεμφανίζεται στη Σόφια το 2017.

O Παναγιώτης Φιλίππου με το Νο 11

Η Εθνική μας ομάδα έχει θέσει εξ΄ αρχής  ως στόχο της, την ΑΝΟΔΟ στην Β Κατηγορία. Σε αυτό το μήκος κύματος, οι διεθνείς παίκτες έχουν ήδη συμμετάσχει σε 2 Camp προετοιμασίας, στη διάρκεια του χειμώνα, στην φιλόξενη πόλη της Κομοτηνής, ενώ κινήσεις όπως η πρόσληψη Τούρκου Προπονητή καθώς και η αγορά νέων αμαξιδίων δείχνουν το δρόμο της ανόδου.

Οι διεθνείς μας, μονιασμένοι και παθιασμένοι, έχουν ήδη ξεκινήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους, απομονωμένοι στο Sportcamp του Λουτρακίου.

Η σύνθεση της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Βουλγαρία την Δευτέρα 29-7-2019, είναι η ακόλουθη:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
Γιώργος Τσαουσίδης Αθλητής
Γιάννης Χαλδαίος Αθλητής
Εμμανουήλ Στυλιανακάκης Αθλητής
Γιώργος Παπαδόπουλος Αθλητής
Έριοντ Ράσα Αθλητής
Παναγιώτης Κοντογιάννης Αθλητής
Σταύρος Δίτσης Αθλητής
Παναγιώτης Φιλίππου Αθλητής
Γιώργος Μακρής Αθλητής
Περικλής Τσαπανίδης Αθλητής
Χαμάντι Μοχάμεντ Ατνάν Αθλητής
Χρήστος Μαρτσάκης Αθλητής
Kamuran Ozdemir Ομοσπονδιακός Προπονητής
Νιχάτ Χουσείν Διερμηνέας
Γιάννης Μαρουλλάκης Βοηθός Ομοσπονδιακός
Ευδοξία Καρυοφυλάκη Βοηθός Ομοσπονδιακός
Χρήστος Φιλίππου Φροντιστής – Μηχανικός
Γρηγόρης Κοντοδήμος Έφορος Εθνικών Ομάδων ΟΣΕΚΑ
Χρυσούλα Ζαχαράκη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Χρήστος Καλούδης Γενικός Αρχηγός Αποστολής

 

Μαζί τους θα ταξιδέψει σαν ανεξάρτητη διαιτητής προκειμένου να δώσει εξετάσεις, για το σήμα του διεθνούς και η διαιτητής Ευαγγελία Κώτσου.

Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής μας, θα διεξαχθεί στις 18.30 την Τετάρτη στις 31 Ιουλίου 2019, ενώ το πλήρες πρόγραμμα, έχει ως ακολούθως:

Τρίτη 30.07.19
ΩΡΑ
Αγώνας 18:00 Βουλγαρία vs Ουγγαρία
17:30 Τελετή Έναρξης
Τετάρτη 31.07.19
Αγώνες 14:00 Ουγγαρία vs Πορτογαλία
16:15 Βουλγαρία vs Τσεχία
18:30 Ιρλανδία vs Ελλάδα
Πέμπτη  01.08.19
Αγώνες 14:00 Τσεχία vs Ουγγαρία
16:15 Ελλάδα vs Σερβία
18:30 Πορτογαλία vs Βουλγαρία
Παρασκευή  02.08.19
9:00 Σερβία vs Ιρλανδία
Αγώνες 11:15 Τσεχία vs Βουλγαρία
Αγώνες 15:30 B3 vs A4
17:45 A1 vs B2
20:00 A2 vs B1
Σάββατο  03.08.19
11:30 A3 vs B3
Αγώνες 14:00 Ημιτελικός 3η  – 4η θέση
16:30      Τελικός 1η   – 2η θέση
18:30 Τελετή Λήξης

 

 

Δεύτερος απο αριστερά στην πάνω σειρά ο Παναγιώτης Φιλίππου, πρώτος απο δεξιά στους ορθίους ο Χρήστος Φιλίππου