Ο Ρόντιτς σε ρόλο τερματοφύλακα!!!

Συνέβη και αυτό τον Σεπτέμβριο του 1998

Στην πορεία τους για την Α’ Εθνικη υποδέχονταν τον αξιόμαχο τότε Άγιο Νικόλαο στο γήπεδο τους για την 4η αγωνιστική. Τα Τρίκαλα προηγούνταν με 2-0 χάρη σε γκολ των Αγγέλη και Καραπέτσα αλλά στο 83′ οι Κρητικοί μείωσαν με τον Κότσα σε 2-1. Πάνω στην ένταση για την μείωση του σκορ ο τερματοφύλακας του ΑΟΤ Αλέκος Κατσιαούνης “αρπάχτηκε” με τον Αγγελάκη των φιλοξενουμένων και αποβλήθηκε! Οι τρεις αλλαγές είχαν γίνει και έτσι θέση κάτω απο το δοκάρια φορώντας τα γάντια του Κατσιαούνη πήρε ο νεαρός Σλοβένος επιθετικός Αλεξάντερ Ρόντιτς. Ο Άγιος Νικόλαος πίεσε αλλά ο Ρόντιτς ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του!!!

Ο Ρόντιτς ήρθε στα Τρίκαλα προερχόμενος από την ομάδα Νέων του Ερυθρού Αστέρα μαζί με τον Βάσιτς και στην χρονιά της ανόδου αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια σημειώνοντας πέντε γκολ.

Η καριέρα του στην συνέχεια εκτινάχθηκε. Έπέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε στο Βέλγιο, στην Σλοβενία, στην Πόρτσμουθ όταν αγωνιζόταν στην Premier League, στην Τουρκία στην Καϊσερισπορ, στην Βουλγαρία, αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην Κίνα, επέστρεψε στην Σλοβενία για την Ολύμπια Λιουμπλιάνας ενώ στην δύση της καριέρας του έπαιξε και σε μικρές κατηγορίες της Ιταλίας.

Φόρεσε εννιά φορές την φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ.

Ο Ρόντιτς με την φανέλα του ΑΟΤ