Μυθικός τελικός στο Γουίμπλετον!

Το σήκωσε ο Τζόκοβιτς μετά απο πέντε ώρες!!!

Τι… τελικός Wimbledon ήταν αυτός! Τι ματσάρα παρακολουθήσαμε ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. 

Μετά από ένα… ατελείωτο παιχνίδιο μεγάλος Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του επίσης μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ, σ’ έναν ανεπανάληπτο τελικό που είχε διάρκεια περίπου 5 ώρες! (έγινε ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ιστορία του Wimbledon μετά το 2008).

Back2back νικητής ο Σέρβος που έφτασε τα 5 Wimbledon και τα 16 Grand Slam στην καριέρα του. Το Νο 1 του κόσμου συνεχίζει να γράφει ιστορία και να πλησιάσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Νάδαλ. 

Από την πλευρά του, ο «King Roger» έμεινε στις οκτώ κατακτήσεις Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017). Ο θρυλικός Ελβετός τενίστας έκανε τεράστιο παιχνίδι, έφτασε μία «ανάσα» τη νίκη, αλλά έχασε τα ματς πόιντ που είχε, με τον Τζόκοβιτς να κάνει την τεράστια ανατροπή και να του παίρνει τον τίτλο μέσα από τα χέρια.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με το πρώτο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Ελβετού κι έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Φέντερερ ανέβασε στροφές κι έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ελβετό να φτάσει πολύ γρήγορα στο 1-1, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-1 γκέιμς. Ο Φέντερερ έκανε τρία μπρέικ στη διάρκεια του δεύτερου σετ, ενώ στο διάστημα αυτό είχε 30 winners έναντι μόλις 6 του Σέρβου. 

Η εικόνα του τρίτου σετ ήταν ίδια με του πρώτου. Οι δύο τενίστες εύκολα ή δύσκολα κράτησαν το σερβίς τους, με το σετ να οδηγείται και πάλι στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Σέρβος είχε ξανά τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να κάνει το 2-1.

Ο Φέντερερ αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο. Επιβλητικό παιχνίδι στο τέταρτο σετ, 6-4 στα γκέιμς και 2-2 στα σετ με συνοπτικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τελικός Wimbledon από το 2014 που κρίθηκε σε 5ο σετ. 

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο σετ. Ο Τζόκοβιτς μ’ ένα μπρέικ προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Φέντερερ απάντησε άμεσα.  Έκανε το break κι έπειτα κράτησε το σερβίς του, με αποτέλεσμα να φέρει το σετ στο 4-4.

Οι δύο τενίστες άρχισαν να πηγαίνουν και πάλι χεράκι-χεράκι. Ο Φέντερερ έκανε το break, βρέθηκε στο 8-7, αλλά έχασε το σερβίς του και παράλληλα έχασε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο (8-8). Τελικά, φτάσαμε στο 12-12, καθώς κανένας δεν κατάφερε να πάρει διαφορά δύο σετ, με τον νικητή να κρίνεται για πρώτη φορά  ιστορία του Wimbledon στο τάι μπρέικ του 5ου σετ.

Όπως και στα δύο προηγούμενα τάι μπρέικ, ο Τζόκοβιτς ήταν καλύτερος και στο τέλος κατάφερε να φτάσει στον τίτλο με 7-3! Wimbledon

Τα σετ: 7-6, 1-6, 7-6, 4-6