Καστοριά, Καρδίτσα ή wild card για Basket League

Συνεχίζεται το αλαλούμ στο ελληνικό μπάσκετ

Σε μία ρότα προσπαθούν να βάλουν το πρωτάθλημα της Basket League οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ, μιας και μπορεί οι… σφαλιάρες να είναι συνεχείς και ανεπανόρθωτες ως προς την αξιοπιστία και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, όμως πρέπει να γίνει η προεργασία για τη νέα σεζόν.

Μετά λοιπόν από τον υποβιβασμό του Κολοσσού Ρόδου και του Λαυρίου που μετετράπη σε υποβιβασμός του Χολαργού και της Κύμης μετά και τις συγχωνεύσεις των ομάδων, υπάρχει μία κενή θέση, μετά και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Όπως ορίζει το καταστατικό, τη θέση αυτή θα κληθούν να λάβουν οι αμέσως επόμενοι στην κατάταξη της Α2, αρχικώς δηλαδή η Καστοριά και αν δεν δεχθεί, τότε η Καρδίτσα.

Η κατάσταση βέβαια περιπλέκεται, μιας και στην Καστοριά το μέλλον είναι αρκετά θολό μετά και την αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου της ομάδας, Ναούμ Δίτσιου που καθιστά την ομάδα ευάλωτη όχι μόνο για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Basket League, αλλά και για την Α2. Από την άλλη, η Καρδίτσακυνήγησε στις αρχές του καλοκαιριού το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Basket League, όμως η διοίκηση αποφάσισε να μειώσει το μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο βέβαια μπορεί να αλλάξει σε ενδεχόμενη κλήση για συμμετοχή στο κορυφαίο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Αν και η Καρδίτσα αρνηθεί την πρόταση να συμμετάσχει στην Basket League, τότε ο ΕΣΑΚΕ θα κληθεί να δώσει wild card. Για το σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή υπό τους κ.κ. Χρήστο Μήλα (Προμηθέας)Σταύρο Ελληνίαδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ. Το ενδεχόμενο να λάβει την wild card ο Ολυμπιακός δεν είναι ορατό, μιας και η συγκεκριμένη θέση θα δοθεί σε ομάδα της Α2, ενώ σε περίπτωση που καμία ομάδα δεν δηλώσει ενδιαφέρον και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις των ομάδων της Β’ Εθνικής. Βέβαια, έτσι κι αλλιώς το ενδεχόμενο να πάρει τη wild card ο Ολυμπιακός δεν συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες, σύμφωνα πάντα με τα όσα έλεγαν οι άνθρωποι των “ερυθρολεύκων” πως δεν επιθυμούν να αγωνιστούν στην Basket League όπως είναι η υπάρχουσα κατάσταση.

Πηγή: basketblog.gr