Ισχυρός σεισμός στην Αττική

Σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.10 στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρειας της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Αυτήν τη στιγμή παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περιοχές του λεκανοπεδίου υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ όλες οι μαρτυρίες από ανθρώπους στην Αττική, με τους οποίους ήρθε σε επαφή το ethnos.gr κάνουν λόγο για ισχυρή δόνηση. Άνθρωποι στη Νίκαια ανέφεραν ότι έπεσαν οι πίνακες στο σπίτι τους, ενώ στον Πειραιά ήταν και εκεί έντονο το κούνημα.

Υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές της Αττικής.

Αυτήν την ώρα παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις σταθερές επικοινωνίες,ενώ όλες οι μαρτυρίες από ανθρώπους στην Αττική, με τους οποίους ήρθε σε επαφή το ethnos.gr κάνουν λόγο για ισχυρή δόνηση. Άνθρωποι στη Νίκαια ανέφεραν ότι έπεσαν οι πίνακες στο σπίτι τους, ενώ στον Πειραιά ήταν και εκεί έντονο το κούνημα. Σε περιοχές της Αθήνας υπάρχουν πληροφορίες για μικροζημιές σε σπίτια, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Άνδρο και τη Νάξο.

Έκτακτα μέτρα Πυροσβεστικής

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.