Γουίμπλεντον: Πήγε αποκλείστηκε κι έφυγε ο Τσιτσιπάς

Ο Τόμας Φαμπιάνο, Νο.89 στον κόσμo, κέρδισε με 3-2 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον απέκλεισε από τον πρώτο γύρο!

Δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα ο Τσιτσιπάς, ωστόσο είχε και απέναντί του έναν τενίστα που έκανε το… ματς της ζωής του και πήρε δικαιότατα τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!

Σίγουρα μια απογοητευτική ήττα για τον νεαρό τενίστα, που έβλεπε πολύ μακριά στη διοργάνωση και ήλπιζε ότι θα έκανε το καλύτερό του Grand Slam σε μια επιφάνεια που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του.

Το ματς, ωστόσο, «στράβωσε» από το ξεκίνημα και ο Στέφανος βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, χωρίς ποτέ να μπορέσει να δώσει τον δικό του ρυθμό.

Παρότι κατάφερε παλικαρίσια να σώσει δύο ματς πόιντ και να στείλει τον αγώνα σε πέμπτο σετ, δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μομέντουμ ήταν στην πλευρά του και έτσι γνώρισε ίσως την πιο οδυνηρή ήττα στην καριέρα του. Κυρίως διότι οι προσδοκίες ήταν μεγάλες…

Στο πρώτο σετ, λοιπόν, ο Φαμπιάνο ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και σημείωσε πρώτος το μπρέικ, ωστόσο ο Στέφανος το πήρε πίσω και το σετ ήταν ανοιχτό μέχρι το 4-4.

Σερβίροντας υπό πίεση, ο νεαρός τενίστας «λύγισε», ο Ιταλός έκανε το νέο μπρέικ και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Στέφανος, σαφώς πιο ανεβασμένος, «έσπασε» τον αντίπαλό του στο 2-3 και μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα.

Παρόλα αυτά, το forehand του Φαμπιάνο εξακολουθούσε να δουλεύει περίφημα, την ίδια ώρα που ο Στεφ έδινε πραγματική μάχη στις επιστροφές του…

Καθώς σέρβιρε πρώτος στο τρίτο σετ, ο Ιταλός είχε τον Στέφανο στην πίεση και τελικά όταν βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του…

Το τέταρτο σετ ήταν ένα θρίλερ που κρίθηκε στι τάι μπρέικ, που επίσης ήταν… θρίλερ.

Ο Στέφανος έχασε δύο σετ πόιντ στο 4-6 και βρεθηκε αντιμέτωπος με δύο ματς πόιντ (7-6, 8-7), το δεύτερο, μάλιστα, στο σερβίς του Φαμπιάνο, όμως έμεινε όρθιος και καθάρισε το σετ.

Το ματς, δηλαδή, οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ και η… λογική έλεγε ότι ο Τσιτσιπάς θα εκμεταλλευόταν τη στιγμή και θα σφράγιζε την πρόκριση.

Είχε και δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο 0-1, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι και ο Ιταλός τον τιμώρησε: με τη βοήθεια του φιλέ και του… ίδιου του Στεφ σημείωσε το μπρέικ στο 3-3 και με ένα ακόμα μπρέικ στο 5-3 έκλεισε τον αγώνα μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά.

Κρίμα, διότι οι προσδοκίες, όπως είπαμε, ήταν πολύ μεγάλες… Και τελικά ίσως αυτό ήταν που του στοίχισε…