Αποκλεισμός για Σάκκαρη στο Γουίμπλετον

Το προσπάθησε με την Σβιτολίνα

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε απέναντι στην Σβιτολίνα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-2 (6-3, 6-7, 6-2) από το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης και το ταξίδι της στο Wimbedon 2019 σταμάτησε στον 3ο γύρο.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση να φτάσει στον 4ο γύρο του Wimbledon και να γίνει η πρώτη τενίστρια από τη χώρα μας που τα καταφέρνει αλλά δεν το πέτυχε. Πάλεψε, αλλά τα λάθη της ήταν τέτοια που δεν της επέτρεψαν να ρίξει στο καναβάτσο το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης κι εν τέλει αποκλείστηκε με 1-2.

Στο πρώτο σετ, η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ δυνατά και βρέθηκε να προηγείται με 3-1 μετά από break στο σερβίς της Σβιτολίνα. Η Ουκρανή, όμως, απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο, πήρε 5 σερί games, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ελληνίδας (4 διπλά λάθη στο πρώτο σετ) και πήρε προβάδισμα με 1-0. Η Σάκκαρη τελείωσε το πρώτο σετ με 18 αβίαστα λάθη!

Στο δεύτερο σετ, η Ελληνίδα μπήκε ξανά δυνατά. Φάνηκε να είχε καθαρίσει το μυαλό της μετά τα όσα έγιναν στο πρώτο σετ και βρέθηκε μπροστά με 5-3. Είχε το σερβίς για το 1-1 αλλά η Σβιτολίνα απάντησε εκ νέου. Κάπως έτσι, το σετ έφτασε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου η Σάκκαρη ήταν εκπληκτική και με 7-1 έκανε “καθάρά” το 1-1 κι έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, εκεί όπου η Σβιτολίνα έκανε το break από νωρίς κι έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 6-2.

Η Σάκκαρη έμεινε από δυνάμεις, ενώ συνολικά πλήρωσε το γεγονός πως είχε 6 διπλά λάθη σε σερβίς έναντι μόλις 2 της νικήτριας και 48 αβίαστα λάθη έναντι μόλις 27 της Ουκρανής. Αυτός ήταν κι ο λόγος που η Ελληνίδα αποκλείστηκε ενώ είχε 35 winners έναντι μόλις 15 της Σβιτολίνα!