Αισθάνθηκε ενοχλήσεις, εκτός τελικού ο Ζήκος

Στο πανευρωπαϊκό U23 της Σουηδίας

Ο Τρικαλινός αθλητής της ΓΕΑΤ Κώστας Ζήκος και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης συμμετείχαν σήμερα στον ημιτελικό των 100 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους.

Ο Ζήκος έτρεξε στην πρώτη ημιτελική σειρά όπου τερμάτισε στην όγδοη θέση με 10.87 (-1,2), σε μια κούρσα όπου φάνηκε να αφήνει στα τελευταία μέτρα εξαιτίας της ενόχλησης στο πόδι. Ο Ζήκος στον προκριματικό των 100 μ. είχε αισθανθεί μια σύσπαση στο δικέφαλο γεγονός που δεν του επέτρεψε να τρέξει όπως θα ήθελε.

Στη δεύτερη ημιτελική σειρά συμμετείχε ο Γκαραγκάνης, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση με 10.80 (-1,4). Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διοργάνωση σε δύο χρόνια, έσφιξε αρκετά στα τελευταία μέτρα κι έτσι υποχώρησε σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ο Γκαραγκάνης κατέλαβε την 13η θέση στο σύνολο των σειρών και ο Ζήκος την 14η. Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με επίδοση στα 10.74, που αναμφίβολα ήταν στις δυνατότητες των αθλητών μας. Οι δύο αθλητές πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην ομάδα 4Χ100 μέτρα.