Στον ημιτελικό ο Ζήκος, αν και τραυματίας

Στο Πανευρωπαϊκό U23 στην Σουηδία

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον απογευματινό ημιτελικό των 100 μ. (19.30 σήμερα)  αφού Σωτήρης Γκαραγκάνης και ο Τρικαλινός  Κώστας Ζήκος έκαναν αυτό που μπορούσαν και πέρασαν στον επόμενο γύρο. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο Ζήκος ήταν ο πρώτος που πήρε θέση εκκίνησης στην δεύτερη προκριματική σειρά και με 10.79 (-1,9) τερμάτισε τέταρτος και προκρίθηκε με βάση το χρόνο. Ο 5ος το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού ένοιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι στο πρώτο μισό της κούρσας με αποτέλεσμα να πάει συντηρητικά και να τερματίσει τελικά σε 10.79. Ο αθλητής εκτός απροόπτου θα πάρει κανονικά θέση εκκίνησης στον ημιτελικό. Στην τρίτη σειρά έτρεξε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που με 10.73 (-1,0) πήρε την πέμπτη θέση, ωστόσο ο χρόνος του ήταν αρκετός για να του δώσει το εισιτήριο στον απογευματινό ημιτελικό. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Χένρι Λάρσον με 10.45. Οι δύο εκπρόσωποι μας έχουν την δυνατότητα να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από συμμετοχή στον ημιτελικό, δεδομένο του ότι στη διάρκεια της σεζόν έκαναν καλές εμφανίσεις.

Ο Ζήκος θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά στον πρώτο διάδρομο, εκεί όπου θα είναι και ορισμένα από τα φαβορί για τα μετάλλια, όπως ο Γερμανός Μάρβιν Σούλτε με 10.18 και ο Γάλλος Αουρί Γκολιτίν με 10.21. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τρεις κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Στην δεύτερη σειρά έχει τοποθετηθεί ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που θα τρέξει στο δεύτερο διάδρομο και θα έχει να συναγωνιστεί τρεις αθλητές με φετινά ρεκόρ κάτω από 10.30, ωστόσο με 10.43 έχει την τέταρτη επίδοση και κυνηγά να πετύχει ένα νέο ρεκόρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.