Ο Τρικαλινός συμπαίκτης του Μαυρίκη! (Ηχητικό)

Ο Κώστας Αλεξόπουλος έπαιξε με τον «Μήτσο» στον Πανιώνιο

Γνώριμη μορφή της πόλης των Τρικάλων ο Κώστας Αλεξόπουλος. Ο νυν ασφαλιστής με γραφεία στην Οδό Άρεως και επί σειρά ετών παλιότερα ιδιοκτήτης ταξί στην πόλη μας με συνδικαλιστική μάλιστα δράση πλούσια έχει και ένα ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό παρελθόν που το ξέρουν μόνο οι καλά μυημένοι.
Ο Κώστας Αλεξόπουλος το καλοκαίρι του 1976 μεταγράφηκε από την Δήμητρα Τρικάλων στον Πανιώνιο και για δύο χρόνια ήταν κάτοικος Νέας Σμύρνης καταγράφοντας αρκετές συμμετοχές στην ιδιαίτερα απαιτητική τότε Α’ Εθνική.
Ο Αλεξόπουλος είχε την τύχη να παίξει μαζί με τους Μαυρίκη, Εμβολιάδη, Χάϊτα, Σκρέκη, Αναστόπουλο, Λίμα, Σαραβάκο και τους άλλους θρυλικούς άσσους εκείνης της εποχής.
Στην κεντρική φωτό από προετοιμασία του Πανιωνίου στην Πάρνηθα διακρίνεται στην πάνω σειρά σε κύκλο ο Μαυρίκης και ο Κώστας Αλεξόπουλος στην κάτω σειρά σε κύκλο. Στην ίδια φωτό θα διακρίνεται και μερικά από τα πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απο εφημερίδα της εποχής ο Αλεξόπουλος διακρίνεται αριστερά σε αγώνα της ΑΕΚ και πιο πίσω ο Μαυρίκης

Σήμερα στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» μίλησε με συγκίνηση για τα χρόνια εκείνα και ιδιαίτερα για τον Μαυρίκη ο οποίος έφυγε χθες από την ζωή: «Ήταν ένας παίκτης που στο γήπεδο τα έδινε όλα, έπαιζε με πάθος και αυτό ισοφάριζε κάποιες τεχνικές ατέλειες που είχε. Με υποδέχτηκε με θέρμη στον Πανιώνιο και ήταν πραγματικός αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο. Μέχρι το 2006 που σπούδαζε η κόρη μου στην Αθήνα τον έβλεπα συχνά μιας και διατηρούσε Πρακτορείο Προ Πο στην Νέα Σμύρνη. Τα τελευταία χρόνια είχαμε χαθεί».
Ο Κώστας Αλεξόπουλος μίλησε για την τότε τακτική του Πανιωνίου να συγκεντρώνει ταλέντα από διάφορες περιοχής της χώρας, κάτι που κάνει και σήμερα (βλέπε την περίπτωση Κιάκου) και εξέφρασε την απορία γιατί δεν κάνει το ίδιο και ο ΑΟ Τρίκαλα.
Όλη η συνέντευξη του Κώστα Αλεξόπουλου στο ηχητικό που ακολουθεί: