“Ενημερώνομαι, γνωρίζω, προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”

Ενδιαφέρουσα ημερίδα απο την ΕΟΔ Τρικάλων

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Τρικάλων, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019,  πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα, με γενικό τίτλο:

“Ενημερώνομαι, γνωρίζω, προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους”

Αναπτύχθηκαν  θέματα που αφορούσαν:  Νομικά Ζητήματα, την Ατομική Προστασία, την Αλυσίδα Επιβίωσης, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, την Πνιγμονή, τις Αιμορραγίες, τα Τραύματα, τα Κατάγματα, τα Εγκαύματα, το Λιποθυμικό επεισόδιο – την Επιληπτική κρίση, τις Αλλεργίες – το Αλλεργικό Σοκ, την  Υποθερμία – την Θερμοπληξία, το Δάγκωμα φιδιού

 

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ημερίδες:
Κυριακή 09 Ιουνίου 2019  Ακραία φυσικά φαινόμενα – Μαζικές καταστροφές

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019  Ασφάλεια στο Βουνό – Ορεινή Διάσωση

 

2η Θεματική : Ακραία φυσικά φαινόμενα – Μαζικές καταστροφές

 

Πρόκειται για μια ενημερωτική ημερίδα σε θέματα ακραίων φυσικών φαινομένων – μαζικών καταστροφών, που στόχο έχει την ενημέρωση και την απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν την ασφάλεια όλων. Με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων και παρουσίαση video, θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν:  την Ατομική Προστασία, τις Καταιγίδες, τις Πλημμύρες, τον  Καύσωνα, τις  Δασικές Πυρκαγιές, τον Σεισμό, τα Νομικά Θέματα και το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

 

Η δεύτερη  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00-21:00 στο Μύλο Ματσόπουλου. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει θα κάνουν κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 6937490713 Σακοράφας Μιχαήλ.

Τέλος για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν  τις δράσεις της ομάδας από κοντά αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητές της, σας περιμένουμε κάθε Τετάρτη μετά τις 8:30μμ στα γραφεία της ομάδας επί  της Βασ. Τσιτσάνη 48 (πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη) και στα τηλέφωνα 6972603585 Ξάνθη Σοφία και 6937490713 Σακοράφας Μιχαήλ, ενώ μπορείτε να ακολουθείτε την ομάδα στη σελίδα της στο fb ΕΟΔ Τρικάλων.