Προμηθέας στην 4άδα πλεϊ-οφ και ο Ηρακλής στην Α1

Με 6 παίκτες, σε άδειο γήπεδο αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε την ψυχή του Προμηθέα! Χάρη στην πληρότητα τους οι Πατρινοί νίκσαν 68-76, προκρίθηκαν με 2-0, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν χειροκρότημα και αγάπη από όσους τίμησαν την ομάδα με την παρουσία τους.Σε ένα παιχνίδι που είχε ξεκάθαρο φαβορί, αρκούσε ένα μίνι «ξέσπασμα» στις αρχές της τέταρτης περιόδου για να τελειώσει η σειρά και ο Προμηθέας να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της Basket League.

Οι Πατρινοί δεν έκαναν κάποια σπουδαία εμφάνιση, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ των έξι επαγγελματιών, κάποια στιγμή θα έβγαινε κούραση, όπως κι έγινε στην τέταρτη περίοδο, που δέχτηκε 28 πόντους και έτσι, μπορεί να άργησε, αλλά το ματς έγειρε προς το φαβορί.

Ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία προσπάθεια και παρά την αστοχία του στο τρίποντο, πάλεψε με ό,τι είχε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γκος, Τζέφερσον και Μαργαρίτης ήταν συγκινητικοί, αλλά ο Κασελάκης με τον Γκίκα και τον Σαλούστρο, «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη για τον Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο.

Οι σκηνές στο τέλος του αγώνα με τον Φιλ Γκος, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, τον Ηλία Παπαθεοδώρου δακρυσμένο, ήταν ξεχωριστές για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως πρέπει να σκεφτεί το πολύ δύσκολο αύριο που έχει μπροστά του.

Ο Προμηθέας, μπαίνει στην τετράδα των πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και κοιτάει το δικό του μέλλον, με αισιοδοξία…

 

Ο «Γηραιός» συνέτριψε με 84-61 την Καστοριά στο Ιβανώφειο, στον 1ο αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ, γράφοντας το 3-0 στη σειρά (σ.σ. ο Ηρακλής είχε μεταφέρει τις 2 νίκες κανονικής περιόδου) και τυπώνοντας αυτομάτως «εισιτήριο» για την παρουσία του στα «μεγάλα σαλόνια» της νέας σεζόν (2019-20), μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Οι Απόλλων Πάτρας και Κόροιβος Αμαλιάδας θα βρίσκονται στα παρκέ της Α2 Ανδρών και τη νέα περίοδο (2019/20), μετά τις πολύτιμες νίκες τους στην 3η αγωνιστική των πλέι άουτ. Οι Αχαιοί επικράτησαν με 78-60 της Καβάλας στην Πάτρα, ενώ ο Κόροιβος έκαμψε την αντίσταση του Αμαρουσίου με 76-70 στην Αμαλιάδα, γράφοντας το 3-2 στη σειρά και στέλνοντας τους ηττημένους στη Β’ Εθνική της νέας σεζόν, οι οποίοι ακολουθούν την Ευρώπη Πευκοχωρίου και τον Εθνικό.