Εκτός τελικού ΝΒΑ οι Μπακς!

Τους άφησαν έξω οι Ράπτορς με 4-2

Οι Ράπτορς έπαιξαν με πάθος και καρδιά, επέστρεψαν από το -13 και τελικά κατάφεραν να υποτάξουν τους Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 100-94. Με 4-2 στις νίκες οι Καναδοί είναι στους Τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Στην Scotiabank Arena του Τορόντο έμελλε να παιχτεί η τελευταία πράξη της δραματικής σειράς των Μπακς κόντρα στους Ράπτορς. Τα Ελάφια με την πλάτη στον τοίχο ξεκίνησαν ιδανικά και μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου έδειχναν να ελέγχουν το ματς σε άμυνα και επίθεση.

Ωστόσο ένα επικό come back των Ράπτορς με ένα επί μέρους 26-3 γύρισε το ματς τούμπα και τελικά οι Ράπτορς μετά το εις βάρος τους 2-0, με τη νίκη 100-94, επικράτησαν τέσσερις φορές σερί και βρίσκονται δίκαιο στους Τελικούς του ΝΒΑ όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Γουόριορς με πλεονέκτημα έδρας.

Οι Μπακς μετά το 6-3 των πρώτων φάσεων, κυριάρχησαν στο ματς με τον Γιάννη να διαβάζει καλά τις άμυνες και να σπάει μπάλες προς τα έξω και την περιφέρεια να δουλεύει στην εντέλεια με τους Μίντλετον και Ιλιάσοβα να δίνουν πολλές λύσεις. Κάπως έτσι το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν στο 31-18 υπέρ των Ελαφιών.

Η άμυνα των παικτών του Μπούντενχολζερ είχε άριστες προσαρμογές στα ατού των Καναδών και παρά την προσπάθεια των Ράπτορς να μπουν στο ματς, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με ένα υπέρ τους +7 (50-43). Η εξαιρετική εικόνα των Μπακς και στις δύο πλευρές του παρκέ συνεχίστηκε μέχρι και τα τελειώματα του τρίτου δωδεκάλεπτου, όταν με 2′ και 28» να απομένουν ο Ιλιάσοβα έκανε το 76-61 (+15).

Από εκεί και πέρα ήρθη η κατάρρευση… Οι Ράπτορς με τον ΒανΦλιτ να βομβαρδίζει από τα 7.25μ. και τον Λέοναρντ να πετυχαίνει και πάλι μεγάλα καλάθια, έτρεξαν ένα επί μέρους 26-3 και κατάφεραν να προηγηθούν με 80-78, με 9′ και 48» να απομένουν για τη λήξη. Το μομέντουμ όμως είχε γυρίσει οριστικά υπέρ των γηπεδούχων. Ο Γιάννης ήταν μπλοκαρισμένος, οι εξαιρετικοί Ιλιάσοβα και Μίντλετον έμειναν στο πρώτο ημίχρονο και μόνο ο Λόπες πάλευε κρατώντας τους Μπακς ζωντανούς μέχρι το 92-90.

Εκεί ο Γκασόλ πέτυχε τεράστιο τρίποντο και οι Ράπτορς εκμεταλλευόμενοι τις κάκιστες επιλογές των Μπακς στις τελευταίες επιθέσεις πανηγύρισαν τη νίκη με 100-94. Έτσι κατέκτησαν τον τίτλο της Ανατολής και πλέον βάζουν… πλώρη για τους Τελικούς του ΝΒΑ κόντρα στους Γουόριορς.

Συγκλονιστικός και πάλι για τους νικητές ο Λέοναρντ (27π/17 ριμπ), με τους Σιάκαμ (18π), Λάουρι (17π/8 ασίστ) και ΒανΦλιτ (14π με 4/5 τρίποντα) να προσφέρουν καίριες λύσεις στα δύσκολα.

Από την άλλη ο Αντετοκούνμπο (21π/11 ριμπ/4 ασίστ/2 κλεψίματα/3 ταπες) για άλλη μια φορά μόχθησε, έτρεξε σκόραρε και έκοψε αντιπάλους αλλά δεν έφτανε. Ο Λόπες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με 18π και 9 ριμπάουντ, ενώ η πολύ καλή απόδοση των Μίντλετον (14π) και Ιλιάσοβα (13π) έμεινε ηγμιτελής μιας και δεν φάνηκαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.