Τα δεδομένα και οι φήμες για την 14άδα της Super League-2

 

Aκούγεται  πιο έντονα το σενάριο για δύο πρόσθετες ομάδες που θα προκύψουν από μπαράζ  πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής.

Ερωτηματικό παραμένει η τελική απόφαση της ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων που θα συγκροτούν την νέα Super League 2,  εάν δηλαδή θα την αποτελούν 12 ή 14 ομάδες. Η Super League 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπως και η Football League.Απ αυτή την απόφαση εξαρτάται και η μοίρα του ΑΟΤ όμως ήδη φήμες και ρεπορταζ αθηναϊκων ΜΜΕ αναφέρουν πωςσυμφωνήσει Γ.Βασιλειάδης-Β.Γραμμένος έχουν συμφωνήσει για να έχει η SL-214  συμμετοχές και μάλιστα οι  δύο πρόσθετες ομάδες θα αναδειχτούν από μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής.

Απομένει, επίσης, να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και κατά πόσο θα οριστούν play off ή play out.

 

 

Ο αριθμός των ομάδων της Super League 2 σχετίζεται άμεσα και με τα χρήματα που θα παίρνει η κάθε μία από τα τηλεοπτικά έσοδα, αφού το κονδύλι με το συνολικό ποσό έχει ήδη αποφασιστεί και θα το μοιράζονται ισομερώς οι ομάδες της Κατηγορίας.

Στον οικονομικό τομέα είναι σημαντική και μία ακόμη παράμετρος, εκείνη που αφορά τον χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο θα καταβάλλονται αυτά τα χρήματα. Μια πρώτη σκέψη είναι να δοθεί η πρώτη δόση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Super League 2, διότι οι μεταγραφές γίνονται καλοκαίρι και χωρίς την οικονομική ενίσχυση δεν θα μπορέσουν οι ομάδες να αποκτήσουν ικανούς ποδοσφαιριστές κι ούτε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες (π.χ. γηπεδικές) για την διεξαγωγή ενός πιο αξιόλογου πρωταθλήματος.

Στη φάση που βρίσκονται οι εξελίξεις δεν έχει καθοριστεί επακριβώς τίποτα από τα παραπάνω και η “επόμενη μέρα” παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για της ομάδες της νεοσύστατης Super League 2.

Οι σύλλογοι της Football League αναμένεται να λάβουν περισσότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο της Football League που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης, εκεί που θα επικυρωθεί μερικώς η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έτσι, η Λίγκα θα είναι έτοιμη για τον ορισμό των μπαράζ ανόδου (με τη συμμετοχή του Πλατανιά), αφού ξεκαθαρίσει πρώτα και η προσφυγή που έχει κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα (η εκδίκαση έχει οριστεί για την Πέμπτη), κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League. mikriliga

Τα σχόλια είναι κλειστά.