To buzzer beater του Εϊβερι στην Ρόδο!!! (Βίντεο)

Δέκα χρόνια πριν...

Ο ΑΣ Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2009 έκανε το πιο καθοριστικό του βήμα για την παραμονή στην Α1 με ένα αξέχαστο διπλό μέσα στο “Βενετόκλειο” επί του Κολοσσού του Γιάννη Σφαιρόπουλου.  Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τρίποντο του Πρόδρομου Νικολαϊδη τα Τρίκαλα μείωσαν στον πόντο 85-84 και στη συνέχεια έκαναν φάουλ στον Σμιθ, ο οποίος έβαλε τη μία από τις δύο βολές (86-84).
Στα εννέα δευτερόλεπτα που απέμεναν, ο Κολοσσός επέλεξε να μην κάνει φάουλ, για να μην δώσει τη δυνατότητα στους “κυανέρυθρους” να στείλουν το ματς στην παράταση.
Ο Ουίλιαμ Εϊβερι, όμως, «όπλισε» και με μακρινό τρίποντο στην εκπνοή έδωσε στα Τρίκαλα την απίστευτη νίκη. Το φοβερό είναι ότι το σουτ έγινε υπο την ασφυκτική πίεση του Ασημακόπουλου, η μπάλα χτύπησε στο στεφάνι πήρε ύψος, και στην συνέχεια έπεσε μέσα!!!

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 41-48, 64-59, 86-87

Διαιτητές: Σχινάς-Ψαριανός-Παφίλης

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 16 (1), Παντελιάδης 4, Παπανικολόπουλος 3, Βασίλιεβιτς 21 (2), Τζόγκο, Ασημακόπουλος, Σμιθ 29 (1), Χαρίσης, Τσάμης, Τσέρανιτς 13

ΤΡΙΚΑΛΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Εϊβερι 26 (4), Νικολαϊδης 15 (5), Παπαχρήστος 2, Κατσαρές 11 (1), Μπόγδανος 3 (1), Κακλαμάνος, Γιάνγκο, Ντζικάνοβιτς 17, Ντίκελ, Χαριτόπουλος 13 (3), Μουτόμπο

Θυμηθείτε την ματσάρα σε περιγραφή Βαγγέλη Ιωάννου!!!

(*) Αν έχετε κάποια φωτογραφία απο το παρελθόν με μία ενδιαφέρουσα ιστορία  στείλτε την στο info@sportrikala.gr για να την δημοσιεύσουμε.