Τσόγκας: “ Ο ΑΟΤ που ξέραμε δεν υπάρχει πια ”

Ο γνωστός  φίλαθλος του ΑΟΤ, Κώστας Τσόγκας απεστειλε  με τη θέση του για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα

“Ας μην εθελοτυφλούμε: Ο ΑΟΤ που ξέραμε τις δεκαετίες του 70, του 80, του 90, αλλά και τα χρόνια κοντά στο 2010 δεν υπάρχει πια
1. Ομάδες που παλιά δεν υπήρχαν καν ή/και που ‘δεν τις βλέπαμε’ μας πέρασαν σε ιστορία, brand name και, δυστυχώς, και κόσμο: ενδεικτικά Λαμία, Ξάνθη, Τρίπολη κλπ μας έχουν ξεπρεράσει σε όλα από πολλού. Κύριο χαρακτηριστικό τους οι σταθερές, σοβαρές και οικονομικά εύρωστες διοικήσεις τους.
2. Ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο και μείναμε όντως 400-500. Κι έφυγε δικαίως γιατί πονάει και δεν αντέχει να βλέπει (τα τελευταία 8-9 χρόνια) διοικήσεις, προπονητές και παίχτες που δεν έχουν τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ομάδας.
3. Ακούγεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο άσος στο Αιγίνιο ήταν κοντά στο 8 και την Κυριακή κατέβηκε στο 5. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ‘φόρτωσαν’ τον άσο και έβγαλαν χρήματα. Ας ψάξουν οι σημερινοί απασχολούμενοι με τη διοίκηση του Συλλόγου αν παίχτηκαν παιχνίδια στην πλάτη τους. Αν δεν καταφέρουν να βρουν άκρη, ας παραπέμψουν το θέμα στην ΕΕΑ και στη Δικαιοσύνη.
4. Αντιλαμβάνομαι τις εποχές και σέβομαι απολύτως τους δημοσιογράφους που για λόγους που έχουν σχέση με διαφημίσεις που ευλόγως καταχωρούν και είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα των μέσων τους δεν μπορούν να ασκήσουν την κριτική που ίσως θα όφειλαν να ασκήσουν. Υπάρχουν και 2-3 εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Είναι όμως απολύτως κατανοητό στις εποχές της κρίσης.
5. Όσοι στον αθλητισμό είχαν καλή σχέση με τις συνεχείς ανακοινώσεις, ποτέ δεν κατέστησαν εαυτούς ιδιαίτερα αγαπητούς στον κόσμο των ομάδων τους (εντελώς ενδεικτικά αναφέρω τον Κούγια στην Πάτρα παλαιότερα και στη Λάρισα σήμερα, ή ακόμη παλαιότερα τον ‘βασιλιά των ρουμπινιών’ Σαλιαρέλη ή τον αξέχαστο Τροχανά του ΣΟΕ).
6. Υπάρχουν απαιτήσεις από τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δεν ενεπλάκη σε καμία αγοραπωλησία. Όποιος αγοράζει μία ανώνυμη εταιρία πρέπει να κάνει σοβαρό και σχολαστικό οικονομικό και νομικό έλεγχο πριν αγοράσει. Αφού σταθμίζει τις καταστάσεις παίρνει αποφάσεις. Κι εφόσον αποφασίζει εντέλει να αγοράσει, πρέπει να πορευτεί με σοβαρό κι επαγγελματικό τρόπο για να προστατεύσει την επένδυσή του και να αποκτήσει κύρος, φήμη και πίστη.
7. Δεν περιποιεί τιμή σε καμία επαγγελματική ομάδα να υπάρχει άνθρωπος στον πάγκο με ακουστικό τηλεφώνου στο αυτί. Η εικόνα αυτή έχει χλευασθεί πολλάκις από φίλους και αντιπάλους.
8. Ο Ηρόδοτος έχει πιο εύκολο πρόγραμμα από τον ΑΟΤ, καλό είναι λοιπόν η ομάδα να παρουσιαστεί σοβαρότερη κι αποφασιστικότερη στους τελευταίους αγώνες της.
Καλοπροαίρετα έναντι όλων όσων (προσώπων και καταστάσεων) θίγω,

Κώστας Τσόγκας”