Ρόντιτς, Βάσιτς και Όστοιτς στον ΑΟΤ

Το καλοκαίρι του 1998

Το καλοκαίρι του 1998 είχε διεξαχθεί στα Τρίκαλα ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρων με την συμμετοχή και του Ερυθρού Αστέρα. Οι του ΑΟΤ εντόπισαν “φλέβα” χρυσού και προχώρησαν στην απόκτηση των δύο καλύτερων παικτών εκείνης της ομάδας αλλά και του προπονητή Στέφαν Όστοιτς.

Ο Όστοιτς ήταν παλιά μεγάλη δόξα του Ερυθρού Αστέρα και της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και είχε παίξει εκτός απο την ομάδα του Βελιγραδίου στην Μονακό, στην Φενερμπαχτσέ και στην Αμερική. Στον πάγκο των Τρικάλων έμεινε μόνο σε έξι ματς, μετά ήρθε ο Μιχάλης Φιλίππου που οδήγησε την ομάδα στην Α’ Εθνική.

Ο Ντέγιαν Βάσιτς που ήταν το μεγάλο αστέρι του Ερυθρού Αστέρα δεν δικαίωσε τις προβλέψεις. Έβγαλε όλη την σεζόν  στα Τρίκαλα με μέτριες επιδόσεις (17 συμμετοχές, 1 γκολ) και επέστρεψε στην Σερβία όπου έκανε καριέρα σε μικρομεσαίες ομάδες.

Ο Αλεξάντερ Ρόντιτς αντιθέτως πέρα απο την καλή παρουσία του στον ΑΟΤ την σεζόν της ανόδου (23 συμμετοχές, 5 γκολ) έκανε αξιοπρόσεκτη καριέρα στην συνέχεια. Έπαιξε σε ομάδες της πατρίδας του, της Σλοβενίας, με παρουσία σε Ευρωπαϊκά κύπελλα (Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Γκόριτσα), αγωνίστηκε στην Αγγλία με την Πόρτσμουθ ενώ έπαιξε ακόμη σε Βουλγαρία, Τουρκία, Κίνα αλλά και σε μικρές κατηγορίας της Ιταλίας στο τέλος της καριέρας του.

Στην φωτό, στην παρουσίαση τους στον ΑΟΤ. Απο αριστερά ο πρόεδρος Σάκης Καρατζούνης, ο προπονητής Στέφαν Όστοιτς και ο διερμηνέας Ντράγκαν Γιάνιτς. Όρθιοι οι δύο παίκτες, Αλεξάντερ Ρόντις και Ντέγιαν Βάσιτς.