Σε τροχιά τετράδας το Περιστέρι , άνετα ΟΣΦΠ και Άρης

Ο Ολυμπιακός με σύνθεση ανάγκης και 4 παίκτες να παίζουν περισσότερα από 35 λεπτά, διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 80-59.

 

Ο Ολυμπιακός σε μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτόν επικράτησε με 80-59 του ΠΑΟΚ και πλέον θα πρέπει να δει το τι μέλλει γενέσθαι με τις μαζικές αποδεσμεύσεις των παικτών

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με δέκα παίκτες εκ των οποίων έξι ψηλοί και δύο έφηβοι και εν συνεχεία έχασε με τραυματισμό τον Πρίντεζη , αλλά βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ (80-59).

Οι παίκτες του Μπλατ δεδομένων των αναλόγιων ( 4 παίκτες έπαιξαν περισσότερα από 35’) έκαναν υπέρβαση αφού επί της ουσίας είχαν μόλις ένα γκαρντ (Μάντζαρης) και αναγκαστικά πήγαν σε αλχημείες ως προς τα σχήματα που χρησιμοποίησε.

Το Λαύριο επικράτησε με 76-69 του Χολαργού εντός έδρας και έσωσε τη φετινή χρονιά

 

Το Περιστέρι συνέχισε την ανοδική του πορεία, άφησε πίσω του το κακό πρώτο ημίχρονο (42-38) και στη συνέχεια ανέβασε στροφές, για να φτάσει στο τελικό  που τον ανέβασε στο 16-8. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρίσκεται σταθερά σε τροχιά τετράδας, την ώρα που ο Κολοσσός του 3-20 βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στην Α2. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο εξαιρετικός Στίβεν Γκρέι, ενώ από τους ηττημένους πάλεψε ο Στίβι Μπράουνινγκ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο που κύλησε σε απόλυτη ισορροπία (23-23), ο Κολοσσός ανέβασε στροφές και με πρωταγωνιστή τον Μπράουνινγκ (16π) έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (42-38).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, με το Περιστέρι να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα και να παίρνει προβάδισμα, με… όπλο το επιμέρους 26-16 (58-64). H εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κράτησε το προβάδισμά της και έφτασε στο διπλό με το τελικό 84-77.

Δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 58-64, 77-84

 

Εκτός από την νίκη ο Άρης πήρε και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία αφού νίκησε με 95-60 και 35 πόντους ενώ είχε χάσει με 17 πόντους στον πρώτο γύρο.

Ο Άρης καθάρισε τον αγώνα… μέχρι να πεις κύμινο, αφού όλα τελείωσαν στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν το διάστημα όπου οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη με εκπληκτική άμυνα κράτησαν την Κύμη στο… μηδέν για περίπου οχτώ λεπτά. Επιθετικά Μποχωρίδης και Τζόουνς έδιναν πόντους και ο Άρης έκανε ένα σερί 24-0 (!!!) ώστε να προηγηθεί με 26-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου.