Ο Τσιτσιπάς εκτός προημιτελικών του Μόντε Κάρλο

Ο Ελληνας τενίστας  ηττήθηκε με 6-2, 1-6, 6-4  και έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην οκτάδα της χωμάτινης διοργάνωσης.

Παρότι, λοιπόν, ο Μεντβέντεφ πήρε το προβάδισμα στα σετ χάνοντας συνολικά μόνο τέσσερις πόντους στο σερβίς του και κόναντας μόλις τέσσερα αβίαστα λάθη, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του, όπως είχε συμβει σε προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον Νο.14 τενίστα στον κόσμο.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ και μετά από εκπληκτική εμφάνιση, ο Στέφανος ισοπέδωσε τον Ρώσο με 6-1 και έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Και έφτασε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, όταν σημείωσε πρώτος μπρέικ στο τρίτο σετ και πέρασε στη θέση του οδηγού με 1-2.

Ο Μεντβέντεφ, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα, παίρνοντας πίσω το μπρέικ, και παρόλο που έβρισκε με δυσκολία πρώτο σερβίς (38% το συνολικό ποσοστό του!), κατάφερε να καθαρίζει τα service games του και να βάζει πίεση στον Τσιτσιπά.

Οι μπάλες έγιναν πολύ βαριές για τον 20χρονο τενίστα στο 4-5, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο πιο ψύχραιμος Μεντβέντεφ και έφτασε τελικά στη νίκη μετά από προσπάθεια διάρκειας 1 ώρας και 46 λεπτών. To ματς έκλεισε με double fault του Τσιτσιπά…

Ήταν η δεύτερη νίκη του Ρώσου κόντρα σε τενίστα του Top 10 και η πρώτη του πρόκριση σε προημιτελικά τουρνουά Masters. Θα περιμένει τώρα πιθανότατα το Νόβακ Τζόκοβιτς, που παίζει σήμερα με τον ανερχόμενο Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.