Ο ΠΑΟΚ με Μάτος πήρε προβάδισμα για τελικό

O  Λέο Μάτος … κέρασε με δύο γκολ τον Αστέρα Τρίπολης, βάζοντας την υπογραφή του στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου!

Παρά το γεγονός πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, παρουσιάζοντας μια ενδεκάδα… φουλ των αλλαγών, οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Αθανασιάδη. Κυρίως μέσα από τα στημένα, όπως στο 16′ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια, στην προσπάθειά του να αιφνιδιάσει τον πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης.

Στο διάστημα πίεσης, ο Δικέφαλος βρήκε και το γκολ που έψαχνε με πρωταγωνιστή τον Λέο Μάτος στο 17΄ σε μια πολύ οριακή φάση καθώς μέσα από το ριπλέι φάνηκε πως ο Βραζιλιάνος για την ακρίβεια εκτίθεται κατά ένα πόδι του τελευταίου αμυνόμενου.

Απεναντίας, ο Αστέρας Τρίπολης, αν και θεωρητικά έψαχνε ένα γκολ στην Τούμπα, όπως τουλάχιστον είχε δηλώσει ο Γιώργος Παράσχος, αρκέστηκε σε ένα πιο παθητικό ρόλο, μη μπορώντας να φανεί απειλητικός. Με το δείκτη του σκορ στο 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μετά από «σκληρό» α΄ημίχρονο.

Με την έναρξη του β΄μέρους, χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στο σκορ και κυρίως στην παραγωγή φάσεων, Λουτσέσκου και Παράσχος προσπάθησαν να κάνουν τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, αποσύροντας τους αδύναμους κρίκους από κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν οι νικητές της «μάχης» του κέντρου, έβρισκαν χώρους αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια για να πάρουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Μέχρι να «χτυπήσει» στις καθυστερήσεις ο Λέο Μάτος. Με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, ο Βραζιλιάνος μετέτρεψε το ματς σε προσωπική υπόθεση για το 2-0, σηκώνοντας στο πόδι την Τούμπα που ζητά πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!