Νικητές όλοι στο τουρνουά της Δήμητρας/Απόλλων (Φωτό)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου

Πέρασε στην ιστορία για 13η χρονιά. Και σαν το παλαιό καλό κρασί, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο ωριμάζει. Τόσο γίνεται καλύτερο. Δεν αποτελεί δική μας εκτίμηση, αλλά διαπίστωση όλων όσων βρέθηκαν και χθες στη Μπαλκούρα για τους αγώνες κατάταξης στο 13ο πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων και φυσικά στις βραβεύσεις όσων «διακρίθηκαν».

Διαπίστωση που ακούστηκε τόσο από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, όσο και από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γακόπουλο η οποία βρήκε σύμφωνους όλους.

Μάλιστα η απορία του Δημάρχου ήχησε ικανοποιητικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Μπαλκούρας» και ήταν η εξής «Απίστευτο αυτό που γίνετε εδώ! Κα΄θε χρόνο καλύτερο. Κάθε χρόνο πιο «ζωντανό». Πώς εμείς ως Δήμος θα μπορέσουμε να σας ανταποδώσουμε ό,τι κάνατε και ό,τι κάνετε όλα αυτά τα χρόνια, με τόσους επισκέπτες»;

Ο πρόεδρος της Δήμητρας κ. Λάκης Γαντζούλας ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθεια και κυρίως την Περιφέρεια και τον Δήμο, ευχαριστώντας δημόσια τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη και τον κ. Παπαστεργίου, ενώ αίσθηση ευχάριστη προκάλεσε η παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΤ κ. Μπουτζιώλη και τα καλά του λόγια για την επιτυχία του τουρνουά, αφού οι υποχρεώσεις του δεν του επέτρεπαν αρκετές φορές να παραστεί στην «μεγάλη» αυτή ποδοσφαιρική γιορτή.

Η διοργάνωση παρουσίασε έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον με τους μικρούς να περνούν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό τριήμερο στην πόλη μας και να φεύγουν με την υπόσχεση να ξανάρθουν είτε για να ξαναπαίξουν είτε ως τουρίστες.

Άλλες ομάδες πέτυχαν τους στόχους τους και άλλες όχι.

Η τελική κατάταξή τους μπορεί να σήμανε το φινάλε των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους, η ουσία ωστόσο δεν βρισκόταν στα γκολ και στους αριθμούς. Στην πραγματικότητα όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν ήταν νικητές, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Ούτε η πρώτη θέση, ούτε η τελευταία σε ένα τουρνουά μπορεί να χαρακτηρίσει τη πορεία κάποια αθλητή, παρά μόνο η συνεχόμενη δουλειά, η υπομονή και η τύχη, πέρα από τις έμφυτες ικανότητες οι οποίες σαφώς και βελτιώνονται.

Το ίδιο συμβαίνει και στη βραβευμένη κατηγορία των σκόρερς. Αναμφισβήτητα κάποιοι παίκτες έχουν ικανότητα στο να στέλνουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα αλλά για να φτάσουν εκεί έχει προηγηθεί μια τουλάχιστον συλλογική προσπάθεια. Μπορεί κάποιοι να «καρπώνονται» την ουσία αλλά στην πραγματικότητα, διακρίνεται η ομάδα.

Η πιο συγκινητική στιγμή

Και επειδή ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι επιδόσεις αλλά και η προσφορά του στην κοινωνία με μηνύματα και πράξεις η πιο συγκινητική στιγμή του 13ου τουρνουά ήταν όταν  ο πρόεδρος της ΕΠΣΤ κ. Μπουτζιώλης βράβευσε την «πρωταθλήτρια» Κ 14 της Δήμητρας και αυτή με τη σειρά της αφιέρωσε την πρωτιά και το τουρνουά στον Μάριο Ψύλλη, ο οποίος σε ηλικία 15 χρονών έφυγε τόσο απρόοπτα από τη ζωή σκορπώντας πολλά «γιατί» και στα φιλαράκια του που του αφιέρωσαν το κύπελλο φωνάζοντας όλοι μαζί «Μάριος, Μάριος»…

Επίσης όμορφη στιγμή των βραβεύσεων ήταν η κίνηση της  Κ 10 και των παικτών της, να δώσει ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Αναστασίου το κύπελλο όχι στον αρχηγό της ομάδας αλλά στον Σωτήρη Παπακώστα ο οποίος λίγο πριν το τουρνουά τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε. Και αυτός με το ένα χέρι σήκωσε ψηλά το τρόπαιο και το τουρνουά…

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 16

Θέσεις 7-8

Ηφαιστος- Καβάλα 2-1

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Εδεσσαϊκός- ΑΟΤ 1-0

Θέσεις 3-4

Δήμητρα – Αγιαξ Χίου 1-1 (4-3 πεν.)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Αστέρας Τρ. – ΑΕΛ 1-0

 

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 14-13

Θέσεις 7-8

Αγία Αννα – Αγιαξ Χίου 0-3

Θέσεις 5-6

ΠΑΟΔ Β – Μικρασιατικός 1-1 (5-4)

Β’ ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Δήμητρα Β’ – ΠΑΟΚ Διάπλαση Α’ 0-5

Α’ ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Αγία Αννα – Εδεσσαϊκός 5-2

Β’ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΑΟΚ Διάπλαση Β’ – ΑΟΤ 3-0

Α’ ΤΕΛΙΚΟΣ

Δήμητρα – OLYMPIC 4-1

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 12

Θέσεις 7-8

Αγιαξ Τρικάλων – Μετέωρα 2-3

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Εδεσσαϊκός- ΑΟΤ 4-1

Μικρός τελικός

ΠΑΟΚ Διάπλαση – ΠΑΟΔ Α’ 2-4

ΤΕΛΙΚΟΣ

Δήμητρα Α’ – Αγία Αννα 3-2

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 11

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Θέσεις 7-8

OLYMPIC – ΠΑΟΔ  0-8

ΘΕΣΕΙΣ 5-6

Δήμητρα Β’ – ΑΕΤ 3-2

Μικρός τελικός

Αρης  2- ΑΕΛ 3-4

ΤΕΛΙΚΟΣ

Αγιαξ Χίου – Αμπελάκια 4-0

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 10

Θέσεις 7-8

Μετέωρα- Συνοικισμός Σαραγίων 3-3 (2-1 πεν.)

Θέσεις 5-6

Αγία Αννα – ΑΕΛ 2-7

Μικρός τελικός

Αρης – ΠΑΟΔ 7-3

ΤΕΛΙΚΟΣ

Δήμητρα Α – Δήμητρα Β   1-1

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Κ 9

Θέσεις 7-8

Αμπελάκια – OLYMPIC Β   2-1

Θέσεις 5-6

Αγιαξ Τρικάλων – OLYMPIC 3-4

Μικρός τελικός

Δήμητρα (10) – ΑΕΛ 2 2-7

ΤΕΛΙΚΟΣ

Αρης – ΑΟΤ 5-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 16

  1. Αστέρας Τρίπολης
  2. ΑΕΛ
  3. Δήμητρα
  4. Αγιαξ Χίου
  5. Εδεσσαϊκός
  6. ΑΟΤ
  7. Ηφαιστος
  8. Καβάλα

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 14-13

Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετείχαν 12 ομάδες και χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους, οπότε υπήρξε η πρώτη τριάδα της «μεγάλης» κατηγορίας και η πρώτη τριάδα της «μικρής.

Στη «μεγάλη» τις πρώτες θέσεις πήραν

  1. Δήμητρα Α’
  2. OLYMPIC
  3. Αγία Αννα
  4. Στη «μικρή» κατηγορία τις πρώτες θέσεις πήραν:
  5. ΠΑΟΚ Διάπλαση Β’
  6. ΑΟΤ
  7. ΠΑΟΚ Διάπλαση Α’

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες:

Εδεσσαϊκός

ΠΑΟΔ Β’

Μικρασιατικός

Αγιαξ Χίου

Αγία Αννα Β’

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 12

  1. Δήμητρα
  2. Αγ. Αννα
  3. ΠΑΟΔ Α’
  4. ΠΑΟΚ Διάπλαση
  5. Εδεσσαϊκός
  6. ΑΟΤ
  7. Μετέωρα
  8. Αγιαξ Τρικάλων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 11

  1. Αγιαξ Χίου
  2. Αμπελάκια
  3. ΑΕΛ
  4. Αρης
  5. Δήμητρα Β’
  6. ΑΕΤ
  7. ΠΑΟΔ (08)
  8. OLYMPIC

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ 10

Σ’ αυτή την κατηγορία η Δήμητρα συμμετείχε με δύο ομάδες, οι οποίες μάλιστα συμμετείχαν στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 1η και 2η θέση.

Στις υπόλοιπες τερμάτισαν οι:

3.Αρης

4.ΠΑΟΔ

5.ΑΕΛ

6.Αγία Αννα

7.Μετέωρα

  1. Συνοικία Σαραγίων

 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ

Στην κατηγορία Κ 16 πρώτος σκόρερ ήταν ο Ριζάϊ του Αγιαξ Χίου με 3 γκολ, ενώ στην κατηγορία Κ 14-13 ήταν ο Μπέκος της Αγίας Αννας με 6 γκολ.

Στην Κ 12 ο Αγγελάκης της Δήμητρας με 9 γκολ, στην Κ 11 ο Φλαμός του Αγιαξ Χίου με 10 γκολ, στην κατηγορία Κ 10 ο Καραϊσκος του Αρη με 13 γκολ και στην Κ 9 ο Μπαμπούρης του ΑΟΤ με 6 γκολ.