Ήττα για τον Ηρόδοτο στην Κέρκυρα, ισοπαλία η Παναχαϊκή

Ισοπαλία για Παναχαϊκή, εύκολα ο Πλατανιάς

Κόλλησε πάλι σε ισοπαλία η ομάδα της Πάτρας και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση. Ο Ηρόδοτος, που ενδιαφέρει τον ΑΟΤ ηττήθηκε στην Κέρκυρα με 2-0 και συνεχίζει να βρίσκεται με έναν βαθμό πίσω απο τον ΑΟΤ που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και στο 6΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με την σέντρα σουτ του Πολίμου να αποκρούεται με δυσκολία από τον Μπουργάνη.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απάντησαν στην φάση αυτή, στο 20΄ με το σουτ του Φράγκου να αποκρούεται έγκαιρα σε κόρνερ από τον Πολυχρόνη. Στο 35΄ ο Βόλος έφτασε κοντά στο γκολ, το σουτ όμως του Πίσπα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σούλη, ενώ στο 37΄ η κεφαλιά του Σωτηράκου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Μπουργάνη. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα έληγε χωρίς σκορ, ο Κόκκορης με σουτ έκανε το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου…

Στο β΄ ημίχρονο η Παναχαϊκή πίεσε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Μπουργάνη… Όλα αυτά μέχρι το 81΄ όταν o Λουμπαρδέας σε κενή εστία έκανε το 1-1.Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, οι Πελοποννήσιοι πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στην ανατροπή του σκορ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί στην φάση του 87΄ η κεφαλιά όμως του Μωραϊτη αντί για τα δίχτυα κατέληξε άουτ…

Αιγινιακός – Πλατανιάς 0-5

Την τέταρτη του σερί νίκη πέτυχε ο Πλατανιάς, ο οποίος μετέτρεψε το πέρασμα του από το Αιγίνιο σε περίπατο. Από το 10΄ και μετά οι παίκτες του Γιάννη Τάτση  μπήκαν  καλύτερα στο ματς και στο 15΄ έφτασαν κοντά στο 0-1, η κεφαλιά όμως του Ρουσάκη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Καραγκιόζη.

Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Χανιώτες, το πέτυχαν στο 29΄ με τον Ουές να με να βάζει μπροστά στο σκορ τους Κρητικούς με σουτ. Έπειτα από το τέρμα αυτό οι φιλοξενούμενοι πίεσαν προκειμένου να φτάσουν σε ακόμα ένα γκολ, το οποίο θα τους έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας στο σκορ. Αυτό ήρθε στο 35΄ όταν ο Λουκίνας έπειτα από λάθος του Πιαστόπουλου με σουτ έκανε το 0-2. Στο 44΄ η ομάδα του Γιάννη Τάτση έφτασε κοντά στο να κάνει το 0-3, το σουτ όμως του Νίλι αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Ζαννάκη…

Στο β΄ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε πιο αποφασισμένος στο ματς προκειμένου να το καθαρίσει και στα πρώτα λεπτά έφτασε κοντά στο 0-3, το σουτ όμως του Ουές αποκρούστηκε από τον Καραγκιόζη. Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν στο 68΄ με την κεφαλιά του Παπουτσογιαννόπουλου. Στο 71΄ ο Μπιανκόνι έκανε το 0-4 με σουτ, ενώ στο 90΄ ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-5 δίνοντας με τον τρόπο αυτό διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Κέρκυρα – Ηρόδοτος 2-0

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγώνων δίχως νίκη έβαλε η Κέρκυρα, η οποία παλεύει να τερματίσει μέσα στην δεκάδα της βαθμολογίας…. Η ομάδα του Τάσου Θέου ήταν αυτή που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς και στο 20΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη σε σουτ του Σιατραβάνη. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Φαίακες ήταν αυτοί που κυριάρχησαν πλήρως στο ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας…

Οι Φαίακες έφτασαν κοντά στο 2-0, το σουτ όμως του Σιατραβάνη πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσιλιγγίρη. Η Κέρκυρα είχε μία ακόμα καλή στιγμή, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ψηλοκρεμαστή όμως κεφαλιά του Τουράμ αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Τσιλιγγίρη, με συνέπεια το υπάρχον σκορ να διατηρείται ως έχει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.Στην επανάληψη οι Επτανήσιοι μπήκαν όπως και στο πρώτο μέρος αποφασισμένοι στο ματς, με συνέπεια να έχουν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, για να κάνουν το 2-0. Στο 58΄ ο Ηρόδοτος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, το σουτ όμως του Σιαλμά αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κουτζαβασίλη.

Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Γιώργου Λυρώνη, σε εκείνο το χρονικό σημείο το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 67΄με τον Πασά να κάνει το 2-0. Έπειτα από το τέρμα αυτό, η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωάννου, για να κάνει το 3-0, ο Ιωάννου όμως παρότι βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι στον Τσιλιγγίρη αστόχησε με συνέπεια το υπάρχον σκορ να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το φινάλε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 13 Απριλίου

Κέρκυρα – Ηρόδοτος 2-0 (21′ Σιατραβάνης, 67′ Πασάς)

Παναχαϊκή – Βόλος 1-1 (81’ Λουμπαρδέας – 41’ Κόκκορης)

Αιγινιακός – Πλατανιάς 0-5 (30′ Ουές, 36′ Λουκίνας, 63′ Παπουτσογιαννόπουλος, 73′, 90′ Μπιανκόνι)

Σπάρτη – Δόξα Δράμας 0-7 (4′, 89′ Μπαϊκαρά, 13′, 40′ Δούμτσιος, 35′, 39′ Κρητικός, 56′ Κρουθ)

Εργοτέλης – Ηρακλής 1-1 (78′ Μαζουλουξής – 84′ Κλέιτον)

ΑΟΧ Κισσαμικός – Αήττητος Σπάτων (δεν ορίστηκε)

Κυριακή 14 Απριλίου

Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Φιλιππούπολης)

Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης Άρτας (16:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 57

2. Πλατανιάς 49

3. Απόλλων Λάρισας 45

4. Εργοτέλης 44

5. Απόλλων Πόντου 43

6. ΑΟΧ Κισσαμικός 42

7. Παναχαϊκή 42

8. Κέρκυρα 41

9. Δόξα Δράμας 39

10. ΑΕ Καραϊσκάκης 38

11. Ηρακλής 36

12. Τρίκαλα 29

13. Ηρόδοτος 28

14. Αήττητος 22

15. Αιγινιακός 16

16. Σπάρτη 14

* Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

*** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ’ εθνική.

ΑΟΧ Κισσαμικός – Αήττητος Σπάτων 3-0 α.α.

Επόμενη Αγωνιστική (17-18/4)

Τετάρτη (17/4)

Αήττητος Σπάτων – Εργοτέλης

Βόλος – Απόλλων Λάρισας

Ηρακλής – Τρίκαλα

Ηρόδοτος – Αιγινιακός

Καραϊσκάκης – ΑΟΧ Κισσαμικός

Κέρκυρα – Σπάρτη

Πλατανιάς – Παναχαϊκή

Πέμπτη (18/4)

Δόξα Δράμας – Απόλλων Πόντου