Διπλό η Μπάρτσα , ισοπαλία η Γιουβέντους

H Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη στο αυτογκόλ του Λουκ Σο εκτός έδρας κι έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

 

Οι “μπλαουγκράνα” επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πρώτο προημιτελικών των δύο ομάδων, χάρη σε αυτογκόλ του Λουκ Σο μετά από κεφαλιά του Λουίς Σουάρες.

Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Καταλανών σε αυτό το γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε σε 40 από 42 ευρωπαϊκά νοκ-άουτ ματς, στα οποία νίκησε στο πρώτο ματς (δεν τα κατάφερε με Κολωνία το 1980 και με Μετς το 1984).

Το ματς στο “Ολντ Τράφορντ” ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά το ρυθμό της. Οι μπλαουγκράνα χρειάστηκαν μόλις δώδεκα λεπτά για ν’ ανοίξουν το σκορ. Ο Λιονέλ Μέσι βγήκε στην πλάτη των γηπεδούχων μετά από ωραία μπαλιά του Σέρχιο Μπουσκέτς από πίσω, κοντρόλαρε την μπάλα, έφυγε αριστερά εντός περιοχής κι έκανε τη σέντρα με το αριστερό.

Ο Λουίς Σουάρες στην άλλη (δεξιά) πλευρά έκανε την κεφαλιά, ο Σο άλλαξε την πορεία της μπάλας και της έδωσε ώθηση στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Ουρουγουανό, η φάση επανεξετάστηκε με VAR- τον κάλυπτε καθαρά ο Λίντελεφ – και το γκολ ορθώς μέτρησε.

 

Η πρώτη μάχη του Άγιαξ με την Γιουβέντους στο Άμστερνταμ ήταν εξαιρετική, με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, αφήνοντας ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο Τορίνο σε έξι βράδια, εκεί όπου θα προκριθεί ποιος θα πάρει το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Champions League.

Το τελικό 1-1 στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” αδικεί τους γηπεδούχους, διότι ο Αίαντας ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χαγκ κοίταξαν στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο, και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε αφού στην προηγούμενη φάση έστειλαν… σπίτι της την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άγιαξ πίεζε ψηλά, έβγαζε ωραίες συνεργασίες όμως όταν απέναντί σου βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα πάντα μπορούν ν’ ανατραπούν. Έτσι και έγινε…

Ο Ζοάο Κανσέλο στο 45′ βρήκε τρόπο να βγάλει τη σέντρα και ο CR7 πάτησε γερά στην περιοχή του Ονανά και με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους.