Με το ένα πόδι στον τελικό του κυπέλλου βρίσκεται η ΑΕΚ, που επικράτησε της Λαμίας με 2-0 στο ΟΑΚΑ και πηγαίνει πλέον στη ρεβάνς για να «κλειδώσει» το εισιτήριο. Η Ένωση δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ανέβασε στροφές, έβγαλε φάσεις και βρήκε δύο γκολ. Με τους Πόνσε και Κρίστισιτς να βρίσκουν δίχτυα και να… στρώνουν το χαλί προκειμένου η ΑΕΚ να δώσει το παρών σε τέταρτο σερί τελικό κυπέλλου.

Νωθρή στο πρώτο ημίχρονο

Ο Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε με την διάταξη που επέλεξε για την αναμέτρηση, καθώς άφησε στην άκρη το… αγαπημένο του 3-5-2, παρατάσσοντας την ΑΕΚ με ένα 4-4-2. Μια απόφαση του Ισπανού που πάρθηκε με στόχο η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική και να μπει από την αρχή δυνατά στο ματς.

Αυτό το πλάνο δεν λειτούργησε πάντως για τον Δικέφαλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να είναι σε θέση να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν θωρακίσει τα μετόπισθεν, με την ΑΕΚ να μην βρίσκει χώρους και τις όποιες προσπάθειές της, να σταματούν έξω από την περιοχή του Μελίσσα.

Η μοναδική καλή στιγμή της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν η φάση του 37’, όταν μετά από μια σέντρα-σουτ του Μάνταλου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πέραν αυτής της φάσης, δεν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσε να σταθεί κανείς στο πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Ο… νόμος του Πόνσε

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Χιμένεθ αποφάσισε να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις στο παιχνίδι, προκειμένου να δει την εικόνα της ομάδας του να βελτιώνεται. Ο Κλωναρίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκάλο και η Ένωση έδειξε πιο κινητική.

Ο Μάνταλος πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, οι Λιβάγια, Πόνσε μπήκαν πιο πολύ στο ματς και στο 63’ ήρθε και το γκολ. Με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο. Ο Πόνσε βρήκε δίχτυα για ακόμα ένα ματς, τελειώνοντας υποδειγματικά με το κεφάλι, την εξαιρετική σέντρα του αρχηγού της ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ που αναζητούσε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έφερε το ματς στα μέτρα του. Τα πόδια των Κιτρινόμαυρων λύθηκαν και το τέμπο στο ματς ανέβηκε κατακόρυφα. Στο 69’ ο Κρίστισιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, πέρασε την μπάλα πάνω από το κορμί του τερματοφύλακα της Λαμίας, όμως ο Βάντερσον με προβολή απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 75’ ήταν η σειρά του Μπογέ να αγγίξει το γκολ, όμως το πλασέ του Αργεντινού που ένα λεπτό νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Λιβάγια, πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση προκειμένου να βρει ακόμα ένα γκολ και να τελειώσει την πρόκριση από σήμερα και τα κατάφερε στις καθυστερήσεις.

Ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κρίστισιτς με προβολή έκανε το 2-0, διευρύνοντας το προβάδισμα της ΑΕΚ, που με αυτό το αποτέλεσμα είναι με το ένα βήμα στον τελικό του κυπέλλου.

Μιας και αυτό το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, δεν δείχνει εύκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς της Λαμίας. Αφού στη μεγάλη στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της πρόκρισης, ο Μπάρκας είπε «όχι» στο σουτ του Αντέτζο στο 95’, από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο (46’ Κλωναρίδης), Κρίστισιτς (90’+ Αλεφ), Μάνταλος, Σιμόες, Χουλτ, Λιβάγια (74’ Μπογέ), Πόνσε

Λαμία (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Μελίσσας, Αντέχο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (69’ Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τόμας (77’ Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56’ Επστάιν)