Ο “Μπετόβεν” που έπαιξε σε ΑΟΤ και Παναθηναϊκό

Ο λόγος για τον Οδυσσέα Βακάλη

Την σεζόν 1972-73 που έμελλε να είναι και η τελευταία της “χρυσής εποχής” στον ΑΟΤ η τότε διοίκηση λόγω και οικονομικών δυσχερειών αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα με δανεικούς παραχωρώντας παράλληλα και κάμποσους Τρικαλινούς. Αποκτήθηκαν συγκεκριμένα απο τον Παναθηναϊκό πέντε δανεικοί, οι Βακάλης, Καλαιϊτζίδης, Οικονόμου, Ασλάνογλου και Παπαρήγας.

Πιο αξιοπρόσεκτη περίπτωση αυτή του Οδυσσέα Βακάλη ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην ιδιαίτερη πατρίδα το Ροδολίβος Σερρών και σε ηλικία 16 ετών κατέβηκε στην Αθήνα και αγωνίστηκε στον ΠΑΟ Δάφνης. Μετά το έπος του Γουέμπλει αποκτήθηκε απο τον Παναθηναϊκό και ο Φέρεντς Πούσκας του ζήτησε να έρθει στα Τρίκαλα για να αποκτήσει εμπειρίες.

Πράγματι, ήρθε στα Τρίκαλα, όπου και έκανε καλή σεζόν παίζοντας σε 34 ματς (πέτυχε 4 γκολ) χωρίς όμως να καταφέρει μαζί με τους υπολοιπους να κρατήσουν την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, πήγε δανεικός στον Ατρόμητο για να επιστρέψει ξανά στους “πράσινους” όπου έπαιξε για πέντε σερί χρόνια πετυχαίνοντας γκολ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ το 1977. Έκλεισε την καριέρα του σε Ατρόμητο και Κόρινθο ενώ χρίστηκε και μία φορά διεθνής σε αγώνα κόντρα στην Λιβύη.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, είχε… τρέλα και με τη μουσική. Γι’ αυτό το παρατσούκλι του ήταν “ο Μπετόβεν της μπάλας”. Πιτσιρικάς στο χωριό του έπαιζε στη Φιλαρμονική και όταν ήρθε στην Αθήνα, παράλληλα με το ποδόσφαιρο σπούδαζε και μουσική στο ωδείο.

Σήμερα ζει στην Αθήνα όπου και διατηρεί Πρακτορείο Προ πο.

Την μέρα της παρουσίασης του στον ΑΟΤ, χωρίς γένια, με τον τότε πρόεδρο της ομάδας γιατρό Χατζόπουλο