Νίκησε ο ΠΑΟΚ, προκρίθηκε η ΑΕΚ

Στο Champions League

Αγχωτική πρόκριση στην 8άδα του Champions League για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 62-63 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση είχε όμως το «μαξιλαράκι» των 9 πόντων από τη νίκη της στο ματς της Πυλαίας και έτσι πήρε το «εισιτήριο». Το συγκρότημα του Μπάνκι με τον κόσμο στο πλευρό του κατάφερε να κρατήσει χαμηλά το σκορ και με την άμυνά του πέρασε στους «8» της διοργάνωσης. Κορυφαίος για την Ένωση ήταν ο Χάντερ 11 πόντους. Στη φάση των «8» η ΑΕΚ θα βρει στον δρόμο της τη Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση που νίκησε δύο φορές την τουρκική Μπάνβιτ.

Η εξέλιξη του ματς…

Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Μάλιστα έκλεισε το πρώτο πεντάλεπτο με το υπέρ του +5 (5-10), η ΑΕΚ αντέδρασε και γρήγορα έτρεξε ένα 8-0 μέσω του Σάκοτα, με το Λαρεντζάκη να πραγματοποιεί το 15-12. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-14, με την ΑΕΚ να «χτυπάει» με πικ εν ρολ και τον Χάντερ να έχει 6 πόντους.

Ο Τσαλμπούρης ήταν πρωταγωνιστής των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Αρχικά έκοψε ψηλά των Χάτσερ και όταν πήρε την μπάλα στην επίθεση «εκτέλεσε» το ΠΑΟΚ από τα 6,75μ για το 23-16.

Οι φιλοξενούμενο πλησίασαν με ένα 4-0 για το -3 (23-20), με τον Ζάρα να ισοφαρίζει με τρίποντο. Ενα κάρφωμα του Τζέιμς ισορρόπησε την κατάσταση, οι βολές του έδωσαν αέρα 4 πόντων, με τον Σαντ Ρος να κλέβει και με γκολ φάουλ να «γράφει» το 30-23. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 9 (32-23), με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω με 5 πόντους (32-27).

Η Ένωση παρότι είδε τον αντίπαλό της να μειώνεις στους δύο με την έναρξη της τρίτης περιόδου, είδε τον Γκρίφιν να την ξεκολλάει και να της δίνει ξανά αέρα 7 πόντων (37-30) με ένα τρίποντο.

Απο τις βολές ο Χάντερ έκανε το 39-30, για να έρθει η άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ και μέσω του Κόνιαρη και της καλής του άμυνα, να ρίξει την απόσταση στους 3 (39-36).

Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να ξεφύγει, δεν την εκμεταλλεύτηκε και είδε τον Μαργαρίτη να σκοράρει για το 43-42.

Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Γκρίφιν και οι βολές του Γκος έφεραν μπροστά τον ΠΑΟΚ, με τον Γκάρετ να διαμορφώνει το 43-46!

Ο Σάκοτα πρόσφερε ανάσα στην ομάδα του, ο Χάτσερ προχώρησε σε ένα χαζό λάθος για να τελειώσει το δεκάλεπτο στο 45-47 και τον ΠΑΟΚ να είναι ζωντανός για την υπόθεση πρόκριση.

Οι άμυνες μίλησαν και στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα με τον Τζέιμς (50-50) με τους φιλοξενούμενους να περνούμε με τρεις πόντους (50-53).

Ο Μαργαρίτης με δύο λάθη και ένα φάουλ έμπλεξε την ομάδα του, με τα 54-53 της ΑΕΚ με 4:27 για τη λήξη. Ο Χάτσερ πήρε το ντράιβ για το 54-55, όμως ο Γκος έχασε δύο σερί τρίποντα, εκμηδενίζοντας τις όποιες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Οι βολές του Σάκοτα «σφράγισαν» το ματς, με τον ΠΑΟΚ απλά στο τέλος να παίζει για τη νίκη γοήτρου με την Ένωση πλέον να παλεύει στην φάση των «8» για το Final 4 της διοργάνωσης και την διατήρηση του σκήπτρων της.